Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws gemeente Barendrecht

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Barendrecht


Persberichten

Persbericht nummer 40, 19 mei 2000

Adequaat ingrijpen na riooloverstorten

BARENDRECHT Op maandag 16 mei rond twee uur s middags is in de omgeving van de 3e Barendrechtseweg en de Achterzeedijk in Barendrecht een overstort in werking getreden. Hierdoor is een hoeveelheid rioolwater in oppervlaktewater terechtgekomen.

Ook is er rioolwater in en op particuliere eigendommen terechtgekomen. Deze overlast is veroorzaakt door het feit dat er tijdens werkzaamheden aan het riool wel rioolwater naar het stopgezette rioolgemaal Drechtwaard werd gepompt, terwijl dit water niet kon worden doorgepompt naar de afvalwaterzuiveringsinrichting in Zwijndrecht.

Maatregelen

Medewerkers van het Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden hebben direct de nodige maatregelen getroffen om verdere verspreiding van dit rioolwater te voorkomen. Ook hebben zij de betreffende terreinen en kelders laten leegpompen. De verontreinigde watergangen zijn nog dezelfde dag leeggepompt en al het water alsnog afgevoerd naar de afvalwaterzuiveringsinrichting Zwijndrecht. In de loop van de avond was de situatie weer normaal. Gedupeerde bedrijven en particulieren kunnen contact opnemen met de gemeente Barendrecht.

Einde persbericht nummer 40

Persbericht nummer 39, 19 mei 2000

Aanleg nieuwe kelders onder Het Kruispunt

BARENDRECHT Binnenkort starten de werkzaamheden voor de aanleg van nieuwe kelders onder theater Het Kruispunt aan de Middenbaan in Barendrecht.

De nieuwe kelders zijn nodig, omdat de ruimte in het theater te beperkt is. Zo zijn er nauwelijks mogelijkheden voor het opslaan van materiaal. Daarnaast is de kleedruimte voor artiesten erg klein.

Twee kelders
De nieuwe ruimte onder Het Kruispunt bestaat uit twee kelders. Eén kelder (waarvoor het graafwerk inmiddels klaar is) wordt aangelegd onder de foyer. De werkzaamheden hiervoor vinden plaats vanuit de parkeergarage onder de supermarkt. Deze kelder krijgt een netto vloeroppervlak van 70 m2 en zal in de toekomst worden gebruikt voor berging van stoelen en dergelijke.

Daarnaast wordt een kelder gemaakt onder de grote theaterzaal. Dit is een uitbreiding op de huidige kelderruimte onder het podium. De grotere kelder gaat dienen als "buffer" voor grote theaterproducties en ook om meer werk- en bergruimte te krijgen. De netto oppervlakte van deze kelder wordt 135 m2.

Overlast beperken
De werkzaamheden vinden plaats tijdens de vervanging van de riolering op de Binnenlandse Baan (van 18 tot en met 26 mei), om zo min mogelijk overlast voor omwonenden en het verkeer te veroorzaken. Het werk wordt uitgevoerd door Kanters renovatie (hoofdaannemer) en firma Verheij (grondwerk). De werkzaamheden worden gecoördineerd door de werkeenheid Bouwkunde van de gemeente Barendrecht.

Einde persbericht nummer 39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie