Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerie van Lanbouw Belgie over PCB-contaminatie Feluy

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Middenstand en Landbouw België

19/05/2000

PERSBERICHT

PCB-CONTAMINATIE FELUY : STAND VAN ZAKEN

Aansluitend op de eerdere communicatie door de Minister van Landbouw en Middenstand (dd. 17 mei 2000) i.v.m. het positieve PCB-resultaat, gevonden op het veevoederbedrijf Bauduin-Cambier in Feluy, delen de ministers Jaak Gabriels (Landbouw en Middenstand), Magda Aelvoet (Volksgezondheid) en regeringscommissaris Freddy Willockx het volgende mee:

Het positieve resultaat waarvan sprake was, is het 16de staal dat in het kader van CONSUM-programma genomen werd in het betrokken bedrijf. De 15 voorgaande staalnames waren negatief. Ingevolge dit positief resultaat, werd er bijkomend onderzoek verricht. Hieruit blijkt dat nog meer loten veevoeder gecontamineerd zijn binnen hetzelfde bedrijf.

Daarop hebben de Ministers tot volgende maatregelen beslist :

Alle klanten van het betrokken veevoederbedrijf worden onder toezicht geplaatst. Dit betekent dat deze klanten worden geïnspecteerd door de bevoegde instanties. Bij het minste vermoeden van het voederen van verdacht veevoeder, wordt verhinderd dat er landbouwproducten van deze bedrijven terechtkomen in de voedselketen.

Al het geleverde veevoeder van het bedrijf wordt opgehaald en vernietigd.

Regeringscommissaris Freddy Willockx heeft vanavond reeds de stand van zaken meegedeeld aan de Europese Commissie.

De Ministers Gabriels en Aelvoet wensen nogmaals te benadrukken dat dankzij CONSUM België in staat is geweest om snel een globaal overzicht te krijgen van de situatie en efficiënte maatregelen te nemen.

De Europese Commissie heeft intussen het Belgische controlesysteem aanbevolen aan de andere lidstaten van de Europese Unie.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie