Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Skagen Odde Natuurcentrum in Denemarken

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 23 MAART 2000

Uit: Nieuwsbrief Deens Verkeersbureau april 2000

Skagen Odde Natuur Centrum

Op 19 mei a.s. wordt een nieuw natuurcentrum geopend in Skagen in het noordelijkste puntje van Jutland. Het Skagen Odde Natur Centrum, ontworpen door de beroemde Deense architect Jørn Utzon, is geïnspireerd op de bijzondere natuurlijke omgeving in Skagen.

Zo komen bij Skagen twee zeeën bij elkaar, de Noordzee en het Kattegat, hetgeen opmerkelijke kleurenpatronen oplevert. Ook de grote zandvlakte Råbjerg Mile is een bijzonder landschapselement. Tevens staat Skagen en omgeving bekend om het bijzondere licht dat al vele schilders heeft geïnspireerd.

In het natuurcentrum krijgt men antwoord op vragen over het ontstaan van deze natuurverschijnselen. Het doel van het centrum is om de bezoeker meer te laten zien, horen en begrijpen van zaken als water, zand, wind en licht.

Voor meer informatie: Skagen Odee Natuur Centrum, Batterivej 51, 9990 Skagen, tel. +45-96790606. Internet: www.skagen-natur.dk

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie