Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Brinkhorst bezoekt Saoedi-Arabië

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

FRAME: L
FRAME: R

Persberichten

Minister Brinkhorst bezoekt Saoedi-Arabië

19 mei 2000 - Minister Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij brengt van vrijdag 19 mei tot en met zondag 21 mei een bezoek aan Saoudi-Arabië. De minister zal daar onder andere een ontmoeting hebben met de minister van Landbouw en Water, de heer dr. Abdullah Bin Abdul Aziz Bin Muammar en de minister van Handel, de heer dr. Osama Bin Jafaar Bin Ibrahim Faqeeh. Gespreksonderwerpen zullen zijn: bilaterale relatie op agrarisch gebied, veterinaire aangelegenheden en internationaal kennisbeleid.

De minister brengt verder een bezoek aan het grootste geïntegreerde melkveebedrijf ter wereld 'Al Safi Dairy Co', het National Agriculture and Water Research Center en twee kassencomplexen.

In het Midden-Oosten is Saoedi-Arabië met een totaal handelsvolume met Nederland in 1999 van ongeveer fl. 4,5 miljard (waarvan fl. 1,3 miljard aan NL-export) de grootste bilaterale handelspartner. Belangrijke exportprodukten zijn zuivel, eieren, groenten, fruit en koffie. De export van vlees en vleesprodukten is gedaald van fl. 29 miljoen in 1997, tot slechts enkele miljoenen nu.

Oorzaak is een importstop op Nederlands vlees die Saoedi-Arabië eind 1997 instelde naar aanleiding van geruchten dat een Nederlands bedrijf betrokken was bij illegale doorvoer van Brits rundvlees. Onderzoek heeft uitgewezen dat hiervan geen sprake was, en minister Brinkhorst zal bij zijn Saoedische gesprekspartners pleiten voor opheffing van de importstop.

Pers


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie