Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese Wereldwinkeldag

Datum nieuwsfeit: 20-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HIVOS

Europese Wereldwinkeldag

Op zaterdag 20 mei vindt alweer voor de vijfde keer de Europese Wereldwinkeldag plaats. Tijdens deze `open dag' vestigen de ruim vierhonderd Wereldwinkels in Nederland dit jaar de aandacht op het levensmiddelenassortiment in de Wereldwinkels. Iedere Wereldwinkel vult dit thema op zijn eigen manier in; zo kunnen er producten geproefd worden en bieden sommige Wereldwinkels Derde Wereld maaltijden aan.

Daarnaast wordt tijdens deze dag ook aandacht gevraagd voor de positie van de ontwikkelingslanden binnen de Wereldhandelsorganisatie WTO. In het kader hiervan zijn in samenwerking met Hivos en Fair Trade twee vertegenwoordigers van Progressive Farmer Association (PFA) uitgenodigd voor een bezoek aan Nederland. PFA is een organisatie van Thaise rijstboeren en producent van de Pandanrijst van Fair Trade. Tijdens de Europese Wereldwinkeldag zullen zij enkele Wereldwinkels bezoeken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie