Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kids for animals-show op kinderboerderijen-weekend Den Haag

Datum nieuwsfeit: 20-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Kids for animals-show op kinderboerderijen-weekend

Zaterdag 20 en zondag 21 mei a.s. is het Nationaal Kinderboerderijen-weekend in Nederland. Het thema dit jaar is 'Voeding'. Op drie Haagse stadsboerderijen zijn er extra activiteiten.

Op de Woelige Stal aan Herman Costerstraat is het zaterdag 20 mei zelf pannenkoeken bakken tussen 13.30 en 15.30 uur. De ingrediënten moeten door spelletjes te doen verzameld worden. Ook is er een tentoonsteling van 'Korrel tot pannenkoek'. Deelnemen aan het bakken van de pannenkoeken kost één gulden.

Ook op stadsboerderij Hoeve Bijdorp (Loosduinse Hoofdstraat) zijn er volop spelletjes voor kinderen tussen 13.00 en 16.00 uur. Er is een kruiden-quiz en er kunnen vogelverschrikkers gemaakt worden. Het planten van zonnebloemenpitten en het maken van kruidenboter is altijd leuk. Tevens is er een infostand biologisch tuinieren.

De Herweijerhoeve (Zuiderpark, ingang Vreeswijkstraat) is zondag 21 mei tussen 12.00 en 16.00 uur het toneel voor de Kids for Animals-show. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur zijn er voorstellingen. TV-dierenarts Henk Lommers houdt een open dierenspreekuur, waarvoor vooraf inschrijven nodig is via telefoonnummer 0900-9869 (55 cent per minuut).

Verder zijn aanwezig de biologische verswinkel De Goede Zaak, de Stichting Stedenband Den Haag Juigalpa en de Ecokids. Er is een tentoonstelling over de herkomst van voedsel, biologische voeding en Max Havelaar-producten.

Het thema Voeding is gekozen omdat de belangstelling voor gezonde voeding enorm groeit. Samenstelling en productiewijze zijn daar slechts enkele facetten van. Biologisch geteelde producten zijn in steeds meer winkels verkrijgbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie