Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 20-05-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 20 mei 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: resultaten bromfietscontrole
De bromfietscontrole die vrijdagmiddag in de binnenstad van Groningen werd gehouden en ter gelegenheid waarvan ook het datatag-systeem werd toegelicht (zie persbericht vrijdag), leverde de volgende resultaten op: In totaal werden 48 brom- of snorfietsen gecontroleerd. Daarvan waren er 30 niet in orde. In twaalf gevallen werd een afwijkende constructiesnelheid vastgesteld. Berder werden technische mankementen geconstateerd als gladde band, ondeugdelijke rem, geen gele of oranje plaat of sticker, ongeldige verzekeringsplaat Vier bromfietsen reden zonder geldige verzekering. In twee gevallen was er geknoeid met het framenummer. Deze bromfietsen zijn in beslaggenomen. Daarmee komt het totaal aantal bromfietsen dat bij controles in beslag is genomen al op 19.

Groningen: bromfietser gewond
Een 20-jarige bromfietser uit Midwolda raakte gistermiddag gewond toen hij op het fietspad van de Paterswoldseweg in Groningen in botsing kwam met een afslaande automobilist. De automobilist, een 50-jarige inwoonster van Eelde sloeg op genoemde weg linksaf , de Stephensonstraat in, waarbij ze de uit tegengestelde richting op het fietspad rijdende broomfietser niet zag. De bromfietser is met een armbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: dronken man aangehouden
Een 43-jarige inwoner van Ter Apel is gisteravond aangehouden nadat hij in beschonken toestand politiemensen lastig viel en hen vervolgens beledigde. De politiemensen die te voet onderweg waren naar een haastklus, werden op de Oosterstraat door de man aangesproken. Nadat ze duidelijk hadden gemaakt geen tijd voor hem te hebben, begon hij de politiemensen luidkeels uit te schelden. Hij werd hierop aangehouden en door een andere surveillance overgebracht naar het politiebureau. Onderweg ging hij door met zijn uitlatingen en uitte daarnaast nog allerlei bedreigingen. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Appingedam: onduidelijke overval
Een onbekende man heeft gistermiddag omstreeks 16.30 uur een caissière van een winkel aan de Farmsumerweg in Appingedam willen dwingen om geld af te geven. De man legde een briefje op de kassa met daarop de opdracht om geld af te geven. Tevens deed hij alsof hij een wapen in zijn zak had. Toen een tweede personeelslid bij de kassa kwam, zette de man het op een lopen en verdween met medeneming van het briefje uit de winkel. De politie heeft de omgeving onmiddellijk afgezocht, echter zonder resultaat. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunne bellen met het politiebureau in Delfzijl 050 5995300. Het signalement van de man luidt: lengte 2 meter, breed fors postuur. Hij had kort zwart haar en een zeer donkere huidskleur.
Ten Boer: alcomobilist
Een 33-jarige inwoner van Bedum is vannacht aangehouden, omdat hij dronken achter het stuur zat. De man reed over de Boersterweg, terwijl hij hevig slingerde. Hij kon obstakels op de weg ternauwernood ontwijken. De politie heeft de man voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. Daar wilde hij niet goed meewerken aan een blaastest. Tevens weigerde hij een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal voor het weigeren van de bloedproef.
Hoogezand: veroorzaker schade rijdt door
Een onbekend gebleven automobilist, vermoedelijk van een rode personenauto, heeft vannacht op de Vondelstraat in Hoogezand een geparkeerde auto aangereden, en is daarna weggerede. De geparkeerd staande auto liep daarbij flinke schade op. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiebureau in Hoogezand 050 5996400.

Hoogezand: man bedreigt medewerker postkantoor
Een 34-jarige inwoner van Hoogezand is gisteren omstreeks 12.30 uur in het postkantoor aan de Kerkstraat in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij een medewerker van het kantoor had bedreigd met een mes. De man was zeer ontevreden over het feit, dat hij bij de pinautomaat buiten geen overzichtstrookje had gekregen. Toen hij de baliemedewerker om opheldering vroeg kreeg hij kennelijk een onbevredigend antwoord en maakte vervolgens stampij. Een andere medewerker wilde de man daarop het kantoor uitzetten. Op dat moment pakte de ontevreden klant een mes en bedreigde daar de medewerker mee. De inmiddels verschenen politie kon de man zonder kleerscheuren aanhouden en sloot hem voor nader onderzoek in. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. De pinautomaat bleek achteraf defect te zijn, waardoor er geen overzichtstrookje kon worden opgevraagd. De politie is nog op zoek naar enkele getuigen die tijdens de schermutseling in het kantoor waren. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogezand.

Musselkanaal: meisje gewond
Een 10-jarig meisje uit Musselkanaal is gisteravond gewond geraakt toen met haar fietsje plotseling de Kruisstraat in haar woonplaats opreed en door een daar rijdende personenauto werd aangereden. Zij is vermoedelijk met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. De 18-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Musselkanaal, heeft nog geprobeerd te remmen. Door het natte wegdek lukte dit echter niet goed.

Enumatil: automobilist in Hoendiep
Een 26-jarige automobilist uit Groningen is vannacht bij Enumatil met zijn auto in het Hoendiep geraakt. Hij en een 23-jarige inzittende, eveneens uit Groningen, konden op eigen kracht op het droge komen, waarde politie hen even later aantrof. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. De blaasproef aan het politiebureau mislukte, waarna van hem werd gevorderd aan een bloedproef mee te werken. Dit weigerde hij. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Zuurdijk: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 32-jarige inwoner van Leens is gisteravond aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol (2,4 promille) een aantal paaltjes en een bloembak omver had gereden op de Hoofdweg in Zuurdijk. De man strandde daardoor met zijn auto die niet verder kon. De politie trof de man nog in zijn auto aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

snelheid
Op de Provincialeweg in Ten Boer zijn gistermiddag 420 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 29 te hard. De hoogst genoteerde 73 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Sint Annerweg bij Bedum werden daarna 241 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 22 te hard. De hoogst genoteerde reed 110 km/u waar maximaal 80 was toegestaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie