Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regeling vervangende woningen slachtoffers ramp Enschede

Datum nieuwsfeit: 20-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede


1. All-in regeling voor mensen van wie de woning door de ramp volledig is verwoest of blijvend onbewoonbaar is

De gemeente Enschede en de Enschedese woningcorporaties hebben gezamenlijk een regeling opgesteld voor de slachtoffers van de ramp van wie de woning volledig is verwoest dan wel blijvend onbewoonbaar is. Deze mensen zijn zwaar gedupeerd door de ramp en worden bij de uitvoering van deze regeling het eerst geholpen. Deze betrokkenen worden maandag of dinsdag persoonlijk benaderd door de gemeente en hoeven dus zelf geen initiatief te nemen. Personen van wie de woning volledig is verwoest of onbewoonbaar is en op maandag of dinsdag nog niet zijn benaderd, kunnen dat op woensdag melden bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Daarvoor wordt begin volgende week een speciaal telefoonnummer bekend gemaakt.

Alles wordt in het werk gesteld om de betalingen eind volgende week te laten plaatsvinden.
De in samenwerking met de woningbouwcorporaties opgezette regeling voor de all-in uitkeringen is van toepassing op zowel de mensen met een huurwoning als mensen met een eigen woning. Het gemeentebestuur is blij met de geboden hulp die door de woningcorporaties en de banken wordt geboden bij de uitvoering van deze regeling. Voor deze all-in regeling gelden de eerder bekend gemaakte normbedragen.

De integrale tekst van de regeling is vanaf maandag a.s. beschikbaar bij het centrale loket van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.


2. Overbruggingsregeling loopt tot en met zaterdag 20 mei 13.00 uur Tot zaterdagmiddag 20 mei 13.00 uur kan nog een beroep worden gedaan op de eerder vastgestelde en bekend gemaakte overbruggingsuitkering. Aanvragen die daarna binnenkomen worden op de gebruikelijke, individuele wijze behandeld.

Nog even voor de duidelijkheid:
De bedragen zijn al wel vastgesteld:

* cliënt zijn van de afdeling schuldhulpverlening van de dienst volgens de afdeling schuldhulpverlening zijn 39 cliënten en 46 Ook bewoners uit het voormalige buitenringgebied die cliënt zijn van Het kruispunt Deurningerstraat/Lasonderstraat (tegenover gebouw RABObank) is aangewezen tot verzamelplaats van bloemen. Mensen die de slachtoffers van de explosie willen herdenken, kunnen op deze plek aan de rand van het gebied een bos bloemen leggen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie