Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 20-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van zaterdagmiddag 20 mei 2000
15:58 zaterdag 20 mei 2000

Bert Peters 09591 662014 of 0653 238059

Rolde, verkeersongeval met letsel
Gistermorgen omstreeks 11.30 uur reed een 51-jarige man met zijn auto over de N 33 en haalde ter hoogte van het viaduct een voor hem rijdende auto in tijdens een hevige regenbui. Hij kwam daarbij in de slip en via de linkerberm kwam hij op de kop in de sloot terecht. Voor onderzoek werd de bestuurder naar het WZA overgebracht en na onderzoek kon hij naar huis.

Emmen, verkeersongeval met letsel
Gistermorgen omstreeks 11.30 uur stak een 22-jarige fietser uit Emmen de Hoofdstraat over en kwam daarbij in botsing met een 70-jarife fietster. Hierbij viel de 22-jarige en liep daarbij letsel aan de enkel op. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij naar huis. Hij had een scheurtje in het bot van de enkel.

Emmen, verkeersongeval met letsel
Gistermiddag om 13.45 uur stond een 17-jarig bromfietster te wachten voor het verkeerslicht op de kruising
Boslaan/Boermarkerweg/Wolfsbergenweg. Toen zij groen licht kreeg stak zij de weg over en werd daarbij aangereden dor een 39-jarige vrouw in een auto. getuigen verklaarden dat deze vrouw door rood licht reed. De bromfietster werd met onbekend letsel naar het SZE gebracht.
Klazienaveen, verkeersongeval met letsel
Gistermiddag omstreeks 18.00 uur reed een 31-jarige man uit Zwartemeer als bestuurder van een bedrijfsauto over de Kazerneweg en op de kruising met de Planeet verleende hij geen voorrang aan een 23-jarige bestuurster uit Klazienaveen die met haar auto de kruising op reed. Omdat zij over een pijnlijke mek klaagde werd het dak van haar auto geknipt en vervolgens per ambulancenaar het SZE overgebracht. Ook de bestuurder van de bedrijfsauto werd naar het SZE vervoerd evenals een 22-jarige inzittende uit Klazienaveen. Uiteindelijk bleken allen er met schaafwonden van af te komen en een enkele bloedneus.
Zuidwolde, verkeersongeval met letsel
Gisteravond omstreeks 22.00 uur reed een 23-jarige man uit Zuidwolde met zijn auto over de Drogterweg./ Hij probeerde een voor hem rijdende auto in te halen maar dat lukte niet. Even later lukte het wel waarna hij met hoge snelheid verder reed. De ingehaalde bestuurder zag hem even later slingeren en vervolgens in de sloot terechtkomen. Hij hielp de bestuurder uit zijn auto die aan zijn hoofd gewond raakte en naar het Bethesdaziekenhuis werd overgebracht. Op de plaats van de aanrijding was onlangs een nieuwe laag grit opgebracht en waarschuwingsborden geplaatst.

Wapserveen, alcoholcontrole
In samenwerking met medewerkers van de Koninklijke Marechaussee werd gisteren op de Van Helomaweg een alcoholcontrole gehouden. Er werden 507 blaastesten afgenomen. Omstreeks 17.30 uur werd een 55-jarige bestuurster uit Frederiksoord aangetroffen die een alcoholpromillage van 0,7 had. Snelrecht.

Schoonoord, alcoholcontrole
Tijdens een controle op verschillende plaatsen in Schoonoord, Zuidlaren, Tynaarlo en Vries werd omstreeks 21.400 uur op de Slenerweg in Schoonoord een 59-jarige bestuurder uit Schoonoord aangetroffen die en alcoholpromillage had van 1,2. In november jl. was hij ook al betrapt op alcoholgebruik.
Tijdens de controle werden 212 blaastesten afgenomen waarbij een bestuurder over de streep ging.

Gasselte, diefstal bromscooter
Gistermorgen omstreeks 10.00 uur plaatste een 18-jarig meisje uit Gasselte haar bromscooter bij de bushalte aan de Julianalaan. Omstreeks 17.17 uur toen zij terug kwam was har voertuig verdwenen ondanks het feit dat zij deze had afgesloten met een blauw kabelslot. Schadebedrag niet bekend.

Emmen, verdwenen bromfiets
Plaatste gistermorgen een 17-jarige jongen uit Zwinderen zijn bromfiets in het fietsenhok van school aan de Noordbargerstraat. Omstreeks 12.45 uur was de gele Aprilia met een waarde van f 4.800,- verdwenen.

Hoogeveen, gestolen caravan
Een 75-jarige man uit Hoogeveen had zijn caravan geplaatst op een parkeerplaats van een bedrijf aan de Dr Anton Philipsstraat. Op donderdagavond ontdekte hij dat de caravan gestolen was. Waarde van de caravan f 8.000,-.

Assen, opengebroken auto's
Werden in Assen op verschillende plaatsen auto's ebroken. Aan de Doevenkamp verdween een radardetector en een multimeter. De 31-jarige eigenaar zit met een schade van f 2.500,-. Aan de Riebeeckstraat werd de auto van een 29-jarige vrouw opengebroken. De radardetector werd weggenomen. Aan het Mercuriusplein werd de auto van een 49-jarige vrouw uit Smilde opengebroken. De radardetector werd weggenomen
Aan de Zuidhaege werd de auto van een 31-jarige man opengebroken. De radardetector werd weggenomen.
Aan de Gymnasiumstraat werd de auto van een 25-jarige man opengebroken. de Radio/cd-speler werd weggenomen. aan de Troelstralaan werd de auto van een 41-jarige man opengebroken. De radardetector werd weggenomen.

Assen, woninginbraak
Werd gisteravond ontdekt dat was ingebroken in een woning aan de Mensingestraat. Via de hengelmethode kon men binnenkomen. De tv werd weggenomen. De 31-jarige bewoner deed aangifte.
Beilen, openlijke geweldpleging
Werd vannacht gezien door een getuige dat een groep van vier jongens baldadigheid pleegden. Eén van de jongens trapte een ruit in bij een slagerij aan de Raadhuisstraat. Hij zette de achtervolging in en belde de politie. Hij hield
0én van de jongens aan, en 16-jarige jongen uit Beilen en gaf hem aan de gearriveerde politie over. Deze knaap bekende later in de nacht de vernieling. Ook werd nog een ruit van een makelaardij ingetrapt en darvoor werd een 17-jarige knaap later aangehouden.
Meppel, Alcomobilist
Zagen surveillerende agenten vannacht omstreeks 01.30 uur dat een bestuurder van een auto moeite had bij het keren op de rijbaan van de Noteboomstraat. Hierna werd hij gecontroleerd waarbij een alcoholpromillage kwam vast te staan van 1,75. Het rijbewijs van de 29-jarige man uit Meppel werd ingevorderd en zijn auto achter het bureau geplaatst. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie