Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 20-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801.

Afkomstig van Chris van Egmond
Datum 20 mei 2000

Politiepersberichten

Onder invloed Lisse Opvallend sportief rijgedrag van een 26-jarige automobilist uit Lisse trok zaterdagmorgen 20 mei rond 01.00 uur, op de Julianalaan de aandacht van surveillerende agenten. Na een blaastest bleek alcohol in het spel te zijn. Een ademanalyse aan het bureau kwam tot een promillage van 0.90. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser breekt been Noordwijk Een uit een uitrit aan de Schiestraat rijdende auto was er de oorzaak van dat een 16-jarige bromfietser uit Noordwijk zijn rechterbeen brak. Het ongeval vond zaterdag 20 mei rond 13.20 uur plaats. Juist op het moment dat de automobilist uit Noordwijk het fietspad kruiste naderde de bromfietser. Deze kon de auto niet meer ontwijken. De bromfietser is naar het LUMC gebracht.

Bekeuringen binnen 'blauwe zone' Sassenheimd/Oegstgeest Nog steeds moet de politie bekeuringen uitdelen voor het niet hebben of het niet juist gebruiken van de verplichte parkeerschijf binnen de 'blauwe zone'. Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei werden in Sassenheim 10 bonnen uitgeschreven en in Oegstgeest 28

Bestuurder bromscooter tegen lantaarnpaal Hazerswoude-rijndijk Een 34-jarige bestuurder van een bromscooter zag zich vrijdag 19 mei rond 18.40 uur na een aantal capriolen tegen een lantaarnpaal belandden. De Warmonder reed op onverklaarbare wijze tegen een vangrail aan de Rijndijk, schuift vervolgens met bromscooter en al over de vangrail en komt uiteindelijk tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC.

Ongeval Rijksweg N11 Zoeterwoude-Rijndijk Een plotseling opdoemende brommobiel van een 21-jarige man uit Waarder was er de oorzaak van dat er vrijdagavond 19 mei rond 22.50 uur op de Rijksweg N11 een aanrijding onstond met een 23-jarige automobiliste uit Kouderkerk aan den Rijn. De Kouderkerkse had net een voor haar rijdende auto ingehaald en stuurde weer naar rechts. Op dat moment zag zij plotseling twee kleine rode achterlampjes opdoemen van het brommobiel. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De man uit Waarder werd uit zijn mobiel geslingerd en is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De Kouderkerkse belandde met haar auto tegen de vangrail maar bleef zelf ongedeerd. De politie sloot de weg tot 01.00 uur af.

Snorfietster aangereden Leiden Doordat een 72-jarige automobilist uit Leiden bij het rechtsafslaan een 20 jarige snorfietster uit Leiden niet voor liet gaan ontstond een aanrijding tussen beide. Het ongeval vond vrijdagmiddag rond 15.30 uur plaats op de Hoge Rijndijk. De man wilde rijdende over de Hoge Rijndijk de Cobetstraat inrijden en zag daarbij de Leidse over het hoofd. De Leidse is met ondermeer nekletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Speedboot ramt pijler brug, vijf gewonden Leiden Vannacht 20 mei rond 02.00 uur ramde een speedboot een pijler van de brug bij de Haven De pijler stond tot het schutbord in de boot. De boot lag met de boeg uit het water. In de boot bevonden zich vier gewonde personen en een hond. Twee andere mannen hadden waarschijnlijk van het gezelschap deel uitgemaakt en trachtten een veilig heenkomen te zoeken via het opklimmen van de brug. Twee mannen zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. De andere drie gewonden, één van de brugbeklimmers, zijn ter observatie gebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De bestuurder van de speedboot, een 29-jarige man uit De Kaag is een bloedproef afgenomen omdat de politie denkt dat drank in het spel is. De mannen vertoefden tijdelijk bij een zeilschool op De Kaag. De politie stelt met de politie te Water een nader onderzoek in.

Bejaarde vrouw berooft van tas Leiden Zaterdagmiddag 20 mei rond 13.50 uur werd een 72-jarige vrouw uit Amsterdam op de Donizettilaan van haar handtas beroofd door een ongeveer 16-jarige jongen op een fiets. De jongen fietste langs de in het park zittende dame die naast haar op het bankje haar handtas had staan. De jongen pakte de tas en verdween in de richting van de Donizettistraat.

Geen voorrang Boskoop Doordat een 53-jarige automobiliste uit Boskoop op de Reijerskoop een 19-jarige bromfietser uit Boskoop vergat voorrang te verlenen onstond vrijdagavond 19 mei rond 19.45 uur een aanrijding tussen de twee. De bromfietser liep daarbij vermoedelijk enkel- en nekletsel op. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. De automobiliste kwam vanuit de Gouwestraat en wilde rechtsaf de Rijerskoop oprijden. Daarbij zag hij de bromfietser over het hoofd.

Kluis ontvreemd uit apotheek Moordrecht Vannacht zaterdag 20 mei rond 04.20 zagen inbrekers kans om hun slag te slaan bij de apotheek aan de Sluislaan. Een ruit werd door hen ingeslagen om binnen te komen. Uit de apotheek wordt een kluis vermist met daarin een nog onbekend geldbedrag. Mogelijk dat de inbraak gepleegd zou zijn door drie mannen, allen met een lichte pet op. Zij zouden zijn weggereden in een lichtkleurige auto, mogelijk van het merk Opel, type kadett. Ondanks dat de politie direct in de directe omgeving van Moordrecht uitkeek naar deze auto is deze nog niet aangetroffen. De politie zet haar onderzoek voort.

Aanrijding bromfiets met auto Stolwijk Doordat een 61-jarige vrouw uit Stolwijk met haar bromfiets op de Goudseweg niet de rechterzijde van de weg hield, wist een 35-jarige automobiliste uit Stolwijk haar niet te ontwijken. Bij de aanrijding die daarop volgde raakte de bromfietster aan haar been gewond. Zij is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie