Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationaal Kinderboerderijenweekend 2000 in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 20-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Nationaal Kinderboerderijenweekend 2000,
zaterdag 20 en zondag 21 mei a.s.

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei aanstaande wordt voor de negende maal het Nationale Kinderboerderijenweekend gehouden. Aan dit weekend doen over het hele land 150 kinderboerderijen mee. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd. In Zoetermeer doen de beide stadsboerderijen, 'De Balijhoeve' in Rokkeveen en 'Het Buitenbeest' in Meerzicht natuurlijk ook mee!

Schaapscheerfeest op 'De Balijhoeve'
In het kader van de nationale manifestatie worden op 'De Balijhoeve' de schapen geschoren. De stadsboerderij bijt hiermee de spits af, volgende week, 28 mei, worden de schapen op 'Het Buitenbeest' geschoren en tussendoor worden ook de schapen in de stadsparken geschoren.

Natuurlijk is er op 'De Balijhoeve' nog veel meer te beleven buiten het schaapscheren. Er zijn demonstraties wolspinnen, u kunt ook vers geschoren vachten kopen, zoals wol van de angorageit (mohair), de rode wol van de sollognottes (perfecte spinwol) en de staalgrijze vachten van de blauwe texelaar.
Op deze stadsboerderij worden de schapen op diverse manieren geschoren zowel met de eeuwe oude handschaar als met de modernste electrische machines. Er zijn ook demonstraties schapendrijven met bordercollies en ook kunnen bezoekers zien hoe loopeenden worden gedreven met een hond.
Tussen de bedrijven door kunnen kinderen ezeltje en pony rijden en kunt u van het uitzicht genieten van het bos op het koffieterras. Cavia's knuffelen in de Knuffelhoek of bij de vele jonge dieren kijken.
Ook kunt u bij de Imkerstand informatie over het houden van bijen krijgen en eventueel waskaarsen en honing kopen.
Uitgekeken op 'De Balijhoeve' neem dan een kijkje in de poldertuinen naast de stadsboerderij die nu op zijn mooist is met bloeiende bloemen, zoals orchideeën.

Voeding op 'Het Buitenbeest'
De stadsboerderij 'Het Buitenbeest' staat in het weekend van de Nationale Kinderboerderijenweekend in het teken van voeding, dit is het landelijke thema voor dit weekend. De nadruk wordt gelegd op het eten van de dieren.
Er zijn veel activiteiten voor kinderen die met eten te maken hebben.
Zo kunnen kinderen proberen te eten zoals een roofvogel, een kikker, een varken, een papagaai of een poes. Er is ook een kleine tentoonstelling over 'eetgereedschappen' bij dieren. Kinderen kunnen zien hoeveel water er eigenlijk in een boterham zit en kunnen knutselen net brooddeeg.
Er is ook een speurtocht die over de stadsboerderij en de wijktuin gaat aan de overkant van de Voorweg. Deze wijktuin is speciaal voor deze dag geopend. Er groeien alweer vele planten, dus er is weer een hoop te zien. Ook kan er tuinkers gezaaid worden in kleine potjes. Thuis kun je dan kijken hoe het groeit en hoe het smaakt. Heb je je wel eens verdiept in dierenvoer? Zondag 21 mei kun je eens kijken wat er allemaal in zit, hoe het heet en waar het vandaan komt, tenslotte is er nog een tentoonstelling over het vervaardigen van veevoeders.
En natuurlijk is het koffieterras weer open met heerlijke ecologische producten.

De activiteiten zijn op beide stadsboerderijen op zondag 21 mei, tussen 13.00 en 17.00 uur. En op zaterdag gedurende de reguliere openingstijden!Gemeente Zoetermeer © May 2000

Last update: 15 May 2000 (10:29)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie