Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cultureel Festival Virus op TUE campus

Datum nieuwsfeit: 21-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven


20 april 2000

Cultureel Festival Virus op TUE campus
Kane, Caputo en Scapino + vijftig acts

Een podium voor verrassende en vernieuwende acts met een programma dat uitblinkt door veelzijdigheid. Dat is het Cultureel Festival Virus dat zondag 21 mei op de campus van de Eindhovense universiteit wordt gehouden. Virus biedt een programma met meer dan vijftig acts op het gebied van muziek, theater, literatuur, dans, film, straattheater en beeldende kunst.
Een greep uit de publiekstrekkers: Kane en Scapino Ballet, Keith Caputo en Rebelbass, Herman Brusselmans en Simon Vinkenoog, U-N.I.Q. en Niet Schieten!

Verrassend en nieuw, dat is Virus. Zo treedt de zanger van Live of Agony, Keith Caputo, voor het eerst op een festival als solozanger op. Rebelbass is een Dance Event met acts van diverse DJ's en VJ's (Lady Aïda en Chicks on Speed). Voor het eerst ook klassieke muziek op het Virus-podium, gebracht door Esther Apituley. Scapino Ballet zal op Virus een extra voorstelling van Nico ten tonele brengen.


8.000 festivalgangers
De programmamakers van Virus hebben een fijne neus voor acts die op doorbreken staan.
Zo staat nu Kane, onlangs door het publiek met een TMF Award onderscheiden als beste rockgroep, op het Virus-podium. Bekende acts uit vorige edities: Postmen, VJ Micha Klein, K's Choice, Hans Teeuwen en Krezip. De vorige editie van Virus trok achtduizend bezoekers, een aantal dat de organisatie ook nu weer verwacht.
Groot festivalterrein
De campus van de Technische Universiteit Eindhoven wordt zondag 21 mei omgetoverd tot een festivalterrein met twee buitenpodia, een theaterzaal, drie filmzalen, een Dance Arena met VJ's en DJ's, een chill-out room, expositieruimten en een literair theatercafé. Het terrein ligt op loopafstand van het NS-station Eindhoven en gaat open om 12.00 uur, het programma start om 13.00 uur en het festival sluit 's nachts om 2.00 uur.
De organisatoren, zo'n 50 studenten, hebben voor deze achtste editie van Virus een gevarieerd programma samengesteld. Behalve door genoemde publiekstrekkers worden er acts gebracht door dichters, schrijvers, stand-up-comedians, cabaretiers, muzikanten en ook zijn er exposities door beeldend kunstenaars. Het aanbod bij Virus is zo groot, dat de festivalgangers aan de hand van het programmaboekje een keuze dienen te maken. Tijdens Virus staan ruim tweehonderd vrijwilligers klaar om de organisatie te helpen.

Kaartverkoop
Het Cultureel Festival Virus kent klantvriendelijke prijzen. Zo kosten kaarten in de voorverkoop vijftien gulden (plus een knaak reserveringskosten) en aan de kassa twintig gulden. De voorverkoopadressen zijn Ticketservice van grote postkantoren, Grenswisselkantoren en in Eindhoven onder meer bij VVV, Bullit, Stadsschouwburg en Plaza Futura.
Voor meer informatie kan men terecht op de Virus-homepage: www.virus.nl

Voor nadere informatie kunt u terecht bij:
Anouk Welters van de Virusorganisatie, telefoon 040-247 4015 fax 040 - 247 4921 e-mail (anouk@virus.nl)
Cees van Keulen, mediavoorlichter TUE, telefoon 040 - 247 4061 fax 040
- 246 3120 e-mail: (c.t.f.v.keulen@tue.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie