Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proef verkeersmaatregelen EURO2000 bij finale Amstel Cup

Datum nieuwsfeit: 21-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Proef verkeersmaatregelen EURO2000 tijdens finale Amstel Cup

Op zondag 21 mei a.s. worden gedurende de finale van de Amstel Cup voor de laatste keer alle verkeersmaatregelen uitgetest die worden ingesteld tijdens de wedstrijden van EURO2000 in stadion de Kuip. De woonwijken rond het stadion zijn dan voor niet noodzakelijk autoverkeer afgesloten. Op ruim 40 bemande posten staan verkeersagenten en -regelaars. Alle bewoners en ondernemers hebben de afgelopen weken een speciale EK 2000 sticker gekregen. Hiermee hebben ze met de auto te allen tijde normaal toegang tot hun wijk. De afsluiting wordt drie uur voor aanvang van de wedstrijd van kracht. Een half uur na de aftrap worden de wijken weer vrijgegeven. Op speciale parkeerplaatsen aan de rand van de stad kunnen supporters tegen betaling hun auto parkeren. De RET brengt de voetballiefhebbers met gratis shuttlebussen naar het stadion en na afloop weer terug naar de auto.

De verkeersmaatregelen worden genomen om parkeeroverlast voor omwonenden te voorkomen. Hiertoe zal tijdens EURO2000 de reguliere regeling bij wedstrijden in de Kuip worden verruimd, door naast de wijken Sportdorp, Veranda, Zomerland en Klein-Zomerland ook de woonwijken Hillesluis, Vreewijk, Lombardijen-noord, Kreekhuizen af te sluiten voor het autoverkeer. De bewoners en ondernemers van de nieuw toegevoegde gebieden kunnen met een speciale EK 2000 sticker gewoon toegang tot de wijken krijgen. Deze stickers zijn de afgelopen weken verspreid. Voor diegene waarvoor de reguliere regeling geldt, kunnen gebruik maken van de reeds bestaande stickers.

Parkeerterreinen
Supporters die met de auto komen kunnen parkeren op speciale parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Op zuid is dat bij Zuidplein en op Reijerwaard. Komend uit het noorden kunnen supporters de auto kwijt op het terrein van de Erasmusuniversiteit/HES. Shuttlebussen van de RET vervoeren de supporters naar het stadion en weer terug. Elektronische informatieborden op de ring rond Rotterdam verwijzen de automobilisten naar de verschillende parkeerplaatsen.
Afsluiting afslag Feijenoord
Om filevorming op de A16 te voorkomen is besloten om de afslag Feijenoord/IJsselmonde (afslag 24) komende uit het noorden vanaf de Brienenoordbrug af te sluiten. Automobilisten komende uit het noorden die op Zuid moeten zijn worden verwezen om via Ridderkerk, de Rotterdamse weg en de Groeninx van Zoelenlaan te rijden. De afsluiting van de Marathonweg en afslag 24 op de A16 duurt tot ruim anderhalf uur na de wedstrijd.

De Amstelcupfinale Roda JC- NEC begint om 18.00 uur. Zodoende zal om 15.00 uur de verkeersmaatregelen, waaronder de afsluitingen, van kracht zijn. De wijken gaan om 18.30 uur weer voor al het verkeer open.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie