Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 21-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 21-05-2000 1e Persbericht 21 mei 2000

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen zaterdag 13.30 uur en 17.45 uur is er vanaf de Anconalaan een witte personenauto, Opel Kadett met het kenteken HR-HJ-74 gestolen. Tussen zaterdagavond 21.30 uur en zondagmorgen 2.30 uur is er vanaf de Frankrijkstraat een paarse personenauto, Volkswagen Golf met het kenteken 60-DD-LX gestolen.

Eindhoven: Overvaller aangehouden
Zaterdagavond om 21.58 uur is in een cafetaria aan het Belgiëplein een 24- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Daar dwong hij onder bedreiging van een vuurwapen een cafeta-riamedewerker tot afgifte van geld. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Het wapen, een replica, is inbeslaggenomen. De man is ingesloten.
Eindhoven: Agressieve fietser
Zondagmorgen om 0.55 uur is op het Stadhuisplein een 20- jarige fietser uit Eindhoven aangehouden. De fietser was daar tegen een vrachtauto gereden. Tijdens de behandeling van de aanrijding door de politie trachtte de fietser ervandoor te gaan. Een agent hield hem tegen. De fietser nam dat niet en sloeg naar de agent die weg kon springen. Hierop werd verdachte aangehouden. Hij verzette zich hevig, waardoor beiden ten val kwamen. De agent raakte licht gewond aan zijn elleboog en de verdachte bekwam een hoofdwond. Beiden moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling
Zondagmorgen om 2.31 uur is op de Dommelstraat een 23- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Daar had hij een 36- jarige man uit Bergeijk meerdere male met een hamer op zijn hoofd geslagen. Onbekend waarom de Eindhovenaar de man uit Bergeijk mishandelde. Verdachte is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Zondagmorgen omstreeks 3.10 uur is in de Boschdijktunnel een 24- jarige automobilist uit Veghel gecontroleerd. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies hij 0,50 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.
Eindhoven: Vernielers aangehouden
Zondagmorgen om 4.10 uur zijn er op het Begijnenhof en het Stratumseind twee mannen, 35 en 32 jaar, uit Boxtel aangehouden. Kort daarvoor hadden zij een personenauto vernield. De gewaarschuwde politie trof hen daar aan. De Boxtelnaren verzetten zich hevig bij hun aanhouding. De verdachten zijn ingesloten aan het politiebureau.
Eindhoven: Lastige man
Zondagmorgen om 7.50 uur is op de Kaarderstraat een 34- jarige man uit Eindhoven aange-houden. Diverse malen had hij gepoogd daar binnen te dringen in de woning van zij ex-vrouw. Op vordering van de politie zich te verwijderen voldeed de man niet. Na zijn aanhou-ding is hij overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opge-maakt.

Eindhoven: Alcohol
Zondagmorgen om 11.44 uur is op de A2 ter hoogte van het viaduct aan de Oirschotsedijk een 45- jarige automobilist uit Schijndel aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies o,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Mishandeling
Zondagmorgen om 1.23 uur is op de Steenweg een 23- jarige man uit Helmond aange-houden. Daar had hij even tevoren bij een woordenwisseling een 25- jarige man uit Gemert een kopstoot gegeven. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij schopte daarbij tegen het portier van een politieauto. Een politieman raakte daarbij gewond aan zijn hand. De Gemertenaar en de politieman hebben zich onder doktersbehandeling laten stellen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vernieling
Zondagmorgen om 4.00 uur is op de Pastoor van Leeuwenstraat een 16- jarige jongen uit Helmond aangehouden. Even daarvoor had hij op De Oude Aa fietsen vernield. Op aanwij-zing van getuigen is de jongen aangehouden. Tegen verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Helmond: Diefstal bromfiets
Vanaf een afgesloten achterplaats van een woning aan het Binderseind zijn tussen zaterdag-avond 21.00 uur en zondagmorgen 11.00 uur twee bromfietsen gestolen. Toegang tot de plaats werd verkregen na forceren van het poortslot.

Deurne: Fietster gewond
Zaterdagmiddag omstreeks 14.20 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Molenstraat - Limburgstraat een 62- jarige fietster uit Deurne gewond. Zij fietste daar over de Molenstraat, komende uit de richting van het centrum. Voor haar reed een 12- jarige fietster uit Deurne die afremde, daar zij op genoemde kruising linksaf wilde. De 62- jarige fietster kon niet tijdig remmen en botste tegen de 12- jarige fietster. De 62- jarige vrouw kwam ten val. Zij raakte daarbij gewond. Na behandeling in het ziekenhuis kon zij huiswaarts keren.
Best: Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Zaterdagmiddag om 14.45 uur zijn in een winkel aan de Secretaris L. Jansenstraat een 28- jarige vrouw en een 34- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Daar werden zij door het winkelpersoneel betrapt bij het stelen van goederen. Verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het verhoor werd door getuigen gemeld dat nog een vrouw en man met de verdachten in bovengenoemde winkel hadden gewinkeld. Op aanwijzing van getuigen trof de politie die middag omstreeks 15.10 uur in het parkje de Koetstuin een 26- jarige vrouw en een 34- jarige man uit Eindhoven aan. Zij hadden daar enkele tassen vol met goederen, afkomstig uit bovenbedoelde winkel, verstopt. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Inbraak in woning
Tussen vrijdagmiddag 14.15 uur en zaterdagmiddag 17.30 uur is er ingebroken in een wo-ning aan de Emmalaan. Toegang tot de woning werd verkregen na forcering van een bijkeu-kenraam. Uit de woning zijn enkele pasjes, een videocamera en geld weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie