Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studium Generale over literatuur in beeldcultuur

Datum nieuwsfeit: 21-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Studium Generale Hogeschool van Utrecht en Zeg het maar producties presenteren:

Beeldspraak
literatuur in de beeldcultuur

Literatuur en videokunst, voordrachten met lichtbeelden en verfilmingen van gedichten. Multimediaal festival Beeldspraak koppelt tekst aan beeld, en beeld aan tekst. In 1999 vond de eerste editie van Beeldspraak plaats in Filmtheater 't Hoogt. Dit jaar brengen Studium Generale van de Hogeschool van Utrecht en Zeg het Maar Producties voor de tweede keer in kaart hoe het staat met de literatuur in de beeldcultuur. Kunnen die uitersten samengaan? Moet dat, hoe werkt het en zijn de tegenstellingen wel zo groot? Met voordrachten, wereldpremières, ongebruikelijke samenwerkingen en wilde experimenten.

Op het programma staan onder meer verfilmde gedichten door cineast Marc de Cloe (winnaar NPS prijs voor de beste korte film 1998), televisiemaker-auteur Mathijs Deen en Amerika's rommeligste familie The Simpsons. Schrijver / performer Adriaan Bontebal vertelt over Den Haag met beelden van de schilders Jan en Frans de Leef. Toneelschrijfster Esther Gerritsen, van wie onlangs de debuutroman Bevoorrecht bewustzijn (uitgeverij De Geus) verscheen, vertelt over contrasten tussen tekst en beeld. Dichter Menno Wigman draagt voor met computer-collagekunst van de beeldend kunstenaar Rogier Taminiau. En animatie-productiebedrijf il Luster vertelt in woord en beeld over hun project DichtVorm, waarbij in samenwerking met jonge dichters animatiefilms worden ontwikkeld.

21 mei 2000
EKKO, Bemuurde Weerd WZ 3, Utrecht

aanvang 20.30 uur

entree fl. 17,50, studenten / CJP fl. 12,50
Informatie en reserveringen: Vrouwkje Tuinman, 030-2367712 www.hvu.nl/studiumgenerale

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie