Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Museumdag in Gentse Museum voor Sierkunst en Vormgeving

Datum nieuwsfeit: 21-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

<< terug heet van de naald archief zoek

Z o n d a g 2 1 m e i - M u s e u m d a g . O o k i n h e t M u s e u m v o o r S i e r k u n s t e n V o r m g e v i n g

Cultuur is gezond. Bijt eens in een museum
!

Op zondag 21 mei, met de Museumdag bijvoorbeeld.

Zoals fruit gezond is voor het lichaam, zo zijn musea goed voor de geest. Dat is het uitgangspunt van de museumdag. Musea en hun permanente collecties moeten een betere plaats krijgen in het vrijetijdspatroon van de Vlamingen. Museumbezoek zou even vanzelfsprekend moeten worden als een film-, concert- of theaterbezoek.

Het initiatief gaat uit van ICOM (International Council of Museums). Deze organisatie van Unesco roept donderdag 18 mei uit tot Internationale Museumdag en nodigt haar leden uit omstreeks die datum iets te organiseren. De Vlaamse Museumvereniging nam het voortouw. Meer dan honderdzestig Vlaamse en Brusselse musea gooien hun deuren open om hun schatten met het publiek te delen. Zo willen ze de belangstelling voor de musea stimuleren en een discussie over de rol van musea in de digitale samenleving op gang brengen.

Het Museum voor Sierkunst en Vormgeving biedt naast zijn boeiende collectie een feestprogramma aan. Vanaf 9.30 uur kan men vrij in en uit het museum lopen. Het zal die dag zelfs geopend zijn tot 22 uur.

Wat valt er die dag te beleven in het Museum voor Sierkunst en Vormgeving
?

Een tentoonstelling in voorbereiding

Het opzetten van een tentoonstelling is steeds een hele onderneming. De bezoeker is zich daar niet altijd van bewust.

Wie wil graag op een ludieke manier kennismaken met de vele voorbereidingsaspecten van een expositie? Vragen als: wat is een draaiboek? Hoe kom je aan bruiklenen? Wie bedenkt het expositieplan? Daar moet u als deelnemer een antwoord proberen op te vinden.

Voor de kinderen die met ouders of grootouders meekomen, is er een speciale activiteit om 10.30, 14.30 en 19 uur. Inschrijven is noodzakelijk, tel. (09)267 99 99.

Voorstelling van de jongerenwebsite Nathalie woont in het museum

Nieuwe media zijn voor musea geen concurrent. De directe ervaring van het echte museumobject is onvervangbaar. Nieuwe media kunnen wél complementair zijn.

In die zin heeft het Museum de bestaande, algemene website op een ludieke manier uitgebreid naar jongeren en hun begeleiders.

Wandeling doorheen het museum: Fruitige voorwerpen in de kijker gezet

Een ontdekking

Een supergrote kijkdoos ontworpen door zeven jongeren tussen twaalf en vijftien jaar.

Praktische informatie

Open Museumdag - zondag 21 mei, Museum voor Sierkunst en Vormgeving,

Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent, tel. (09)267 99 99, fax (09)224 45 22, e-mail (museum.design@gent.be)

Openingsuren: van 9.30 tot 22 uur

Toegang: gratis

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie