Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persoonlijk verslag Jos Verstappen Grand Prix van Europa

Datum nieuwsfeit: 21-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Laatste Nieuws


21
mei

2000

Jos over de race en over geval "Frentzen"
Ondanks alle drukte die Jos had dit weekend, hadden wij vanavond laat nog contact met. Om te beginnen wilden wij weten of Jos helemaal ok was na de crash van vanmiddag. Jos vertelde; "Alles is goed met mij hoewel het best een harde dreun was. Tja het was best jammer moet ik zeggen. Achteraf was de bandenkeus onder deze omstandigheden toch niet de juiste. Toen het begon te regenen had ik ook gelijk geen enkele grip meer en ben ook als een van de eerste naar binnen gegaan voor regenbanden. Ik was ook gelijk stukken sneller ging het steeds beter. Helaas kon ik moeilijk voorbij Irvine komen. Toen ik naast hem zat remde hij veel te laat en kwamen wij in aanraking met elkaar. Ik denk toch dat daardoor het achterwiel verbogen is geweest want de auto stuurde heel vreemd". Toch was Jos wel blij voor het team nu zijn teamgenoot een punt heeft weten te scoren. Jos hierover; "Het is goed voor het team dat het eerste punt binnen is. Natuurlijk had ik liever dat punt gescoord. De druk is nu een beetje van het team en we kunnen rustig verder werken aan de auto. Zo heb ik nog steeds een probleem aan de voorkant van de auto waar we aan moeten werken."

Toch wilden wij Jos zijn verhaal horen over de stomme aktie van Heinz Harald Frentzen afgelopen zaterdag tijdens de kwalificatie, waarbij Frentzen als een dolle kamikaze Jos van de baan probeerde te drukken. Jos hierover; "Het is gebruikelijk in zo'n situatie dat je ruimte maakt. Ik zag hem ook in mijn spiegels aankomen en ging ook aan de kant. Op een of andere manier had hij dat niet in de gaten en probeerde me van de baan te drukken. Dat liet ik niet gebeuren en gaf hem een koekje van eigen deeg. Daarna wilde ik hem laten gaan maar toen flikte hij het weer. Toen had ik er echt genoeg van en ben doorgegaan." Op onze vraag wat Jos van de uitspraken van Frentzen hierover op zijn website vond, zei Jos het volgende "Hij kan me rustig een tosser (eikel) vinden, maar bij zulke domme akties kan hij de volgende keer maar beter goed in zijn spiegels kijken. Ik heb hem hierna ook gewaarschuwd en ik denk zo dat hij dit nooit meer bij mij zal proberen."


21
mei

2000
©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie