Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Puzzelen met Pronk tijdens landelijke jongerendebat

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Puzzelen met Pronk

Jongeren uit natuur- en milieuorganisaties, ondernemersverenigingen en het NAJK gaan met minister Jan Pronk in discussie over de inrichting van Nederland tijdens een landelijke jongerendebat op maandag 22 mei. Het landelijke jongerendebat is het vervolg op het NAJK-project 'Puzzelen met de Ruimte'. Dit project is afgelopen seizoen door tientallen AJK's in het land uitgevoerd. Jonge boeren en tuinders zijn het gesprek aangegaan met gemeentes, waterschappen en natuur- en milieuorganisaties over de inrichting van de eigen regio.

Op het landelijke jongerendebat dat in mei wordt gehouden zal de ruimtelijke ordening van heel Nederland ter discussie staan. Jongeren uit de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudies (NJN), het Jongeren Milieu Actief (JMA) en Milieudefensie, de ondernemersorganisatie VNO/NCW en het NAJK hebben daarvoor ieder een wenskaart gemaakt met hun eigen ideeën voor de inrichting van Nederland. De wenskaarten zullen met elkaar, en met beleidsmakers en minister Pronk worden besproken. Minister Pronk zal de resultaten van de discussie gebruiken voor het opstellen van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening.

Het landelijke jongerendebat biedt agrarische jongeren dé kans om hun visies over de inrichting van Nederland voor de toekomst van Nederland aan beleidsmakers duidelijk te maken. Kom maandag 22 mei naar Madurodam in Den Haag. Tijd: 11.00 uur - 17.00 uur. Het landelijk jongerendebat wordt georganiseerd door het NAJK, de NJMO en IPP.

Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie