Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Katwijkse conferentie over bestuurlijke vernieuwing

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Katwijk

KATWIJKSE CONFERENTIE OVER BESTUURLIJKE VERNIEUWING
Katwijk, 17 mei 2000. - Op maandagavond 22 mei 2000, vanaf 19.30 uur organiseert de gemeente Katwijk een bestuursconferentie over de vernieuwing van het plaatselijk bestuur en de versterking van de gemeentelijke democratie. De aanleiding hiervoor is het rapport van de staatscommissie Elzinga over dualisme en lokale democratie.
Het gemeentebestuur, de gemeenteraad, bestuurders van de Katwijkse politieke partijen en leidinggevenden van de ambtelijke organisatie discussiëren op 22 mei over het rapport Elzinga.

Landelijk heeft één aspect van dit rapport veel publiciteit gekregen, namelijk het voorstel voor de gekozen burgemeester. Het rapport gaat ook in op zaken als de positie van politieke partijen in een lokale democratie, helderheid van politieke besluitvorming, en het functioneren van het college van burgemeester en wethouders.

Deze conferentie is in eerste instantie bedoeld om kennis te nemen van en inzicht te krijgen in de voorstellen van de commissie Elzinga. In een vervolgconferentie na de zomervakantie wordt ingegaan op mogelijk concrete gevolgen voor de gemeente Katwijk en wordt bekeken of vernieuwingen kunnen worden ingevoerd.

De bijeenkomst, die wordt gehouden in de Burgerzaal van het gemeentehuis van Katwijk, kan door geïnteresseerden worden bijgewoond. Actieve deelname aan de bijeenkomst door derden is niet mogelijk.
Noot aan de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met mevrouw C. Koppert, van Communicatie, telefoon 071-4062488.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie