Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tussenstand CAO-overleg AH Logistics

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV

Tussenstand CAO-overleg AH Logistics

Op 7 april en op 19 mei jl. is opnieuw overleg gevoerd over de CAO AH Logistics. 7 april was een zeer kort overleg waarover weinig te melden is. Vandaar nu pas deze CAO-info. Er stonden en staan nog steeds veel onderwerpen op de agenda.

In Zwolle en Nieuwegein draaien diverse pilots. Doel: op de wat langere termijn verdere automatisering van diverse logistieke processen. te automatiseren. Ook bij de concurrentie zien wij dergelijke ontwikkelingen. Het is zeker zaak al die ontwikkelingen goed te volgen, want daar waar geautomatiseerd wordt, staat meestal werkgelegenheid ter discussie. AH heeft aangegeven de bonden goed te willen informeren over deze ontwikkelingen, zodat werkgelegenheidseffecten op termijn, tot een minimum beperkt kunnen blijven. Voorkomen is beter dan genezen. Een belangrijk overleg punt is het nieuwe functiewaarderingssysteem (FUWA) 'ORBA'. De Dienstenbond CNV zal overigens binnenkort een aparte info uitbrengen over het ORBA-systeem. Doelstelling van FUWA is met name om alle werknemers op te leiden tot all-round magazijnmedewerker. Dit houdt in dat alle werknemers meerdere taken moeten kunnen en kennen. Door middel van opleidingsmodulen zal in principe iedereen de komende drie jaar in de gelegenheid worden gesteld de noodzakelijke opleidingen te volgen. Dit alles zal op individuele wijze met elke werknemer besproken en vastgelegd gaan worden. Een ander effect is dat er een nieuw salarisgebouw afgesproken moet gaan worden. Functies worden beschreven en vergeleken met vergelijkbare functies in de markt. Dat houdt in dat er ook garanties afgegeven moeten worden ten aanzien van huidig salaris en salarisperspectief. Het eerste salarisvoorstel van AH hebben wij naar de prullenbak verwezen. Er zal meer van u gevraagd gaan worden, en de Dienstenbond CNV stelt zich op het standpunt dat dat zich dient te vertalen in een beter salarisperspectief. Op 24 mei aanstaande wordt het overleg weer voortgezet. Wellicht dat er dan concrete vooruitgang geboekt kan worden. Wij houden u op de hoogte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw onderhandelaar Richard Leloux.

Hoofddorp, 22 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie