Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Externe optredens bewindspersonen ministerie BZK

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE BZK

www.minbzk.nl

MINBZK: Externe optredens bewindspersonen week 21

EXTERNE OPTREDENS BEWINDSPERSONEN

MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

AGENDA WEEK 21: 22 t/m 28 mei 2000

Minister mr. K.G. de Vries

maandag 22 mei

09.30-10.30 uur:
Minister houdt een toespraak bij het jaarcongres van de Vereniging van Gemeentesecretarissen.
Plaats: De Doelen, Kruisstraat 2 in Rotterdam.


15.30 uur:
Persconferentie kabinetsstandpunt staatscommissie 'Dualisme en lokale democratie'.
Plaats: ministerie BZK, Schouwzaal, Schedeldoekshaven 200 in Den Haag.


17.30 uur:
De minister ondertekent de 'Visie op het politiekeurmerk Veilig Wonen', samen met de Raad van Hoofdcommissarissen, de VNG, het Nederlandse verbond van verzekeraars, het OM en Aedes vereniging woningcorporaties.
Plaats: Pulchri, Lange Voorhout 15 in Den Haag. Voor nadere informatie: het Nederlands Politie Instituut, 070 - 3180 272.

dinsdag 23 mei

10.00 uur:
Eerste Kamer, Begroting ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Hoofdstuk VII in aanwezigheid van staatssecretaris De Vries en minister Van Boxtel voor GSI.


15.00 uur:
Tweede Kamer: stemmingen herindeling Utrecht

woensdag 24 mei

10.00-12.00 uur:
Tweede Kamer: algemeen overleg met vaste commissie BZK en Justitie, V&W en VWS over het EK2000.


17.30 uur:
De minister ontvangt het rapport Commissie 'Grondrechten in het digitale tijdperk'. Commissievoorzitter prof. Franken overhandigt het rapport over de gevolgen van de toenemende invloed van ICT op de grondrechten van burgers tevens aan minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid en minister Korthals van Justitie. De commissie stelt in haar rapport voor een aantal Grondwetsartikelen te wijzigen en één artikel aan de Grondwet toe te voegen. Locatie: Het museum voor communicatie, Zeestraat 80 - 82, Den Haag. De aanbieding is tevens te volgen op de Internet-site van de commissie 'Grondrechten in het digitale tijdperk': www.minbzk.nl/gdt

19.00-21.00 uur:
Tweede Kamer: algemeen overleg met vaste commissie Justitie en BZK over de geannoteerde agenda JBZ-raad op 29 en 30 mei 2000.
donderdag 25 mei

09.30 uur:
De minister houdt een toespraak bij de conferentie het 'Gezag van de Politie'.
Plaats: LSOP, Arnhemseweg 348 in Apeldoorn.

Staatssecretaris drs. G.M. de Vries

dinsdag 23 mei 2000

10.00:

Eerste Kamer, Begroting ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Hoofdstuk VII in aanwezigheid van minister De Vries en minister Van Boxtel.

Minister R.H.L.M. van Boxtel
minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid
maandag 22 mei

11.00 uur
Persconferentie over de ICT-nota 'Contract met de toekomst'. De minister geeft in deze nota zijn visie op de elektronische relatie en het nieuwe evenwicht tussen overheid en burgers. De overheid moet ICT toepassen om zich actiever richting burger op te stellen, waarbij de burger aangeeft waar de grenzen liggen. Vanuit deze visie wil Van Boxtel een maatschappelijke discussie starten over de rol van de elektronische overheid in de informatiemaatschappij. Locatie: het ministerie van Algemene Zaken, de RVD-zaal, Binnenhof 19 te Den Haag.


12.00 uur
Tweede Kamer, algemeen overleg met vc Justitie samen met staatssecretaris van Justitie en minister van SZW over de invoering van de vreemdelingenwet 2000.

dinsdag 23 mei 2000

10.00 uur:
Eerste Kamer, begroting ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Hoofdstuk VII in aanwezigheid van minister De Vries en staatssecretaris De Vries.

Woensdag 24 mei

17.30 uur:
In ontvangst nemen rapport Commissie 'Grondrechten in het digitale tijdperk', samen met minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Korthals van Justitie. Locatie: Het museum voor communicatie, Zeestraat 80 - 82, Den Haag. De aanbieding is tevens te volgen op de Internet-site van de commissie 'Grondrechten in het digitale tijdperk': www.minbzk.nl/gdt/
zaterdag 27 mei

15.00 uur
Onthullen kunstwerk tegen zinloos geweld. De minister onthult een kunstwerk van Roel Teeuwen tegen zinloos geweld. De gemeente Sleeuwijk heeft het initiatief genomen tot een dergelijk kunstwerk nadat een van haar inwoners - Froukje Schuitmaker - vorig jaar bij een schietpartij in Gorinchem om het leven kwam.
Locatie: hoek Esdoornlaan/Notenlaan, Sleeuwijk.
Nadere inlichtingen bij persvoorlichting BZK, telefoon 070 - 426 8888.

Buiten kantooruren is altijd een voorlichter bereikbaar via de meldkamer van het ministerie, telefoon 070-426 6060.

19 mei 00 16:09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie