Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet stelt extra geld beschikbaar voor spoortunnel Delft

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Kabinet stelt extra geld beschikbaar

Het kabinet heeft vandaag besloten om, naast de al eerder beschikbaar gestelde 360 miljoen gulden, extra geld toe te kennen ten behoeve van het ondergronds aanleggen van de spoortunnel in Delft. Het college van burgemeester en wethouders van Delft is blij met deze beslissing. Met de door het kabinet beschikbaar gestelde middelen wordt het voor Delft mogelijk om in een aanpak met verschillende partijen (PPS), een oplossing te realiseren voor de reeds lang bestaande flessenhals in Delft.

Steeds meer treinen moesten gebruik maken van het bovengrondse tweesporige viaduct dat langs de rand van de binnenstad loopt. Het gevolg hiervan was dat er steeds minder van de over het viaduct rijdende treinen in Delft konden stoppen. Bovendien ontstond ernstige milieuhinder. Met het realiseren van de viersporige tunnel in Delft zal deze overlast verdwijnen en ontstaan ook weer mogelijkheden om meer treinen in Delft te laten stoppen. De gemeente hoopt erop dat het kabinet ook de aanbeveling van de commissie Zuidvleugel overneemt, om van Delft weer een intercitystation te maken gezien het nationale profiel van Delft als kennisstad.

Vanwege het belang dat Delft hecht aan het realiseren van een viersporige tunnel heeft de gemeente de afgelopen jaren al veel voorbereidend werk verricht. Zo is er in het kader van het Stimuleringsprogramma intensief Ruimtegebruik in opdracht van de gemeente met subsidie van VROM een stedenbouwkundig Masterplan gemaakt voor de totale spoorzone. Daarnaast wordt er samen met Ballast-Nedam gewerkt aan een bouwplan voor de eerste fase, is de Wet voorkeursrecht gevestigd in die gebieden die in het kader van de spoortunnel een andere invulling krijgen en is gestart met het bestemmingsplan voor de spoorzone. Ook bij de Delftse burgers is veel draagvlak voor de tunnel. Dit bleek uit de recent gehouden (EZH)actie, waarbij circa 30 procent van de Delftenaren hun stem uitbracht op de versnelde aanleg van de tunnel. Het bedrag dat hiermee beschikbaar kwam is inmiddels door het gemeente verhoogd. De Delftse bijdrage zal hierdoor circa 100 miljoen gulden bedragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie