Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 22-05-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 22 mei 2000

Dagelijkse berichten

Winschoten: aangifte bedreiging met vuurwapen
De politie onderzoekt een aangifte van bedreiging met een vuurwapen, waarmee volgens aangever zondagmorgen omstreeks 6.00 uur tevens op hem zou zijn geschoten op het Marktplein in Winschoten. Het gaat om een 27-jarige inwoner van Utrecht die zondag rond het middaguur aangifte deed bij de politie in Winschoten. Aan de hand van het eerste onderzoek is gisteren een 33-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging met een vuurwapen. Of er wel of niet geschoten is moet nog blijken uit nader onderzoek. De technische recherche heeft gisteren op het Marktplein een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De verdachte zit vast en moet nog nader worden gehoord. In die zin kan over de bevindingen van het politieonderzoek geen nadere informatie worden verstrekt.

Midwolde: fietser gewond bij botsing
Een 17-jarige fietser uit Tolbert raakte gewond, nadat hij gistermorgen op de Noorderweg bij Midwolde werd geschept door een personenauto. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De jongeman stak plotseling vanaf de parallelweg de rijbaan over vlak voor de naderende automobilist langs. Deze, een 27-jarige inwoner van Marum, kon daardoor een aanrijding niet meer voorkomen.. De fiets raakte totaal vernield. De auto was licht beschadigd.
Wildervank: alcomobilist
Een 23-jarihge automobilist uit de gemeente AA en Hunze is gisteravond op de Kielsterachterweg bij Wildervank betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Bij controle bleek de man 2,4 promille in zijn bloed te hebben. Tevens bleek dat hij geen geldig rijbewijs te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 15 uren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen:

Haren: Dronken automobilist in sloot
Een 23-jarige man uit de gemeente Loppersum raakte gisteravond met zijn auto in een sloot langs de Oosterweg in Haren. De man verklaarde tegenover de politie door een andere, onbekend gebleven automobilist te zijn gesneden en daardoor de macht over het stuur te zijn kwijt geraakt. De bestuurder bleek bij het politieonderzoek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij hem werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1 promille gemeten. Het rijbewijs van de bestuurder, die bij het ongeval overigens niet gewond raakte, is door de politie ingevorderd. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Fietsendief aangehouden
Op het Hoornsediep in Groningen heeft de politie gisteravond een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. Een getuige zag dat de man nabij het Hoofdstation een slot van een fiets vernielde en de fiets vervolgens mee nam. Hij kon even later worden aangehouden. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Hij krijgt een geldboete van 500 gulden. De fiets wordt teruggegeven aan de eigenaresse.
Man beroofd bij pinautomaat
Een 22-jarige man uit Groningen is gisteravond beroofd tijdens het pinnen van een geldbedrag van 25 gulden. De man betrok zijn geld uit een pinautomaat aan de Guldenstraat in Groningen. Terwijl hij op zijn geld stond te wachten werd hij plotseling door een man met een hard voorwerp op zijn rug geslagen. Uit angst ernstig te worden mishandeld vluchtte de man op zijn fiets met achterlating van zijn pinpas en het geld dat nog uit de automaat moest komen. Een getuige die de beroving zag gebeuren heeft samen met een collega nog getracht de dader te achterhalen. Zij slaagden daar echter niet in. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. Hij raakte niet gewond. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Straatrovers aangehouden
De politie heeft gistermiddag twee mannen in de leeftijd van 23 en 20 jaar aangehouden wegens een poging tot beroving van een 15-jarige jongen uit Groningen. Surveillerende politiemensen werden op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen aangesproken door een 13-jarige jongen uit Groningen die vertelde dat zijn broer even verder op werd beroofd. De knaap wees daarbij een dader aan. Die ging er vandoor maar kon na een korte achtervolging te voet door de politie worden gepakt. De verdachte was in gezelschap van een mededader. Die ging er op de fiets vandoor. Op basis van het door het slachtoffer en zijn broer opgegeven signalement kon deze man korte tijd later in de Oude Ebbingestraat worden aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten. Ze hadden nog geen geld of andere waardevolle voorwerpen buitgemaakt. Bij de poging tot beroving maakte één van de daders gebruik van een mes. Bij het politieonderzoek werd dat mes teruggevonden in een afvalbak vlak bij de plaats van de beroving. De politie stelt een onderzoek in naar andere soortgelijke berovingen.

Haren: Gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg in Haren is gisteravond een 33-jarige man uit Den Bosch gewond geraakt. Het slachtoffer reed als passagier mee in een auto bestuurd door een 34-jarige man uit Rotterdam. Die kreeg op de kruising met de Dr. E.H. Ebelsweg in Haren ging voorrang van een linksaf slaande taxi bestuurd door een 44-jarige man uit Tynaarloo. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer armletsel opliep. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen liepen bij het ongeval aanzienlijke schade op. Ze zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.
Automobilist gewond bij aanrijding
Een 63-jarige automobilist uit Groningen is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg in Groningen. De man reed in de richting van Oosterhoogebrug en moest op een gegeven moment vaart minderen omdat voor hem rijdende autos afremden. Hij werd daarbij van achteren aangereden door een 36-jarige automobilist uit Groningen. Tengevolge van de aanrijding belandde het slachtoffer met zijn wagen in het Damsterdiep. Hij is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De automobilist die het ongeval veroorzaakte botste vervolgens ook nog achter tegen de auto van een 37-jarige vrouw uit Groningen aan. Zij reed voor de wagen van het slachtoffer. Diens auto en de wagen van de automobilist die op hem botste raakten beiden totall-loss. De wagen van de automobiliste uit Groningen raakte aan de achterkant beschadigd.

Mannen aangehouden na vechtpartij
Op de Antonius Deusinglaan in Groningen heeft de politie gistermorgen drie mannen in de leeftijd van 17 tot 21-jaar uit Groningen aangehouden wegens mishandeling en openlijke geweldpleging. De mannen waren betrokken bij een vechtpartij waarbij een 34-jarige vrouw uit Groningen meerdere keren in het gezicht werd geslagen. De vechtpartij werd telefonisch bij de politie gemeld. Agenten die op de opgegeven plek poolshoogte gingen nemen troffen een 4-tal met elkaar vechtende mannen aan. Nadat de partijen door de agenten waren gescheiden bleek uit verklaringen van een aantal getuigen dat de vrouw door de drie verdachten was geslagen. Die zijn daarop door de politie aangehouden. De vechtpartij is vermoedelijk ontstaan na een ruzie over beledigende opmerkingen van de verdachten aan het adres van de mishandelde vrouw. De verdachte zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in.
Groningen: politieauto aangereden
Op de hoek Boerhaavelaan, Laan Corpus den Hoorn en Van Swietenlaan in Groningen is gistermorgen een politiebusje aangereden met daarin MEers. Een 41-jarige automobilist uit Groningen verleende geen voorrang aan de van rechts komende politiebus, waardoor de botsing ontstond. De politiebus sloeg daarna om, waarbij een 50-jarige politieman uit Uithuizen gewond raakte. Hij is met inwendige klachten overgebracht naar het ziekenhuis. De 39-jarige chauffeur en twee andere inzittenden kwamen met de schrik vrij. De chauffeur van de personenauto en een 25-jarige inzittende is eveneens voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De Meers waren op weg naar het politiebureau aan de Schweitzerlaan in verband met de inzet ten behoeven van de voetbalwedstrijd van FC Groningen.

Inlichtingen Afdeling Communicatie 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...