Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 22 mei 2000

Frontale aanrijding Voorhout Doordat door onbekende oorzaak de auto van een 22-jarige Hillegommer in een bocht van de Oosthoutlaan doorgleed ontstond zondagavond 21 mei rond 18.15 uur een aanrijding tussen hem en een 31-jarige automobilist uit Voorhout. Zowel de Haarlemmer en de Voorhouter werden met lichte verwondingen aan gezicht en nek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Op heterdaad Sassenheim Vannacht 22 mei rond 02.55 uur hield de politie in een tuin van een woning aan de Elbalaan een 31-jarige Lissenaar aan die op dat moment vermoedelijk poogde in te breken. De man was aan het rommelen aan de schuifpui van de woning toen de politie hem overliep. De man is ingesloten.

Auto in brand Leiderdorp Zondag 21 mei rond 20.40 uur zag een 35-jarige Leiderdorpse, haar auto voor haar woning aan de Kerveltuin in vlammen opgaan. Zij was zojuist aan komen rijden en had haar auto geparkeerd toen zij rook onder de motorkap vandaan zag komen. Zij besloot daarop de auto naar het midden van de weg te duwen. Daar sloegen de vlammen toe. De brandweer bluste het vuur.

Inbraak woning Leiden Inbrekers sloegen op zondag 21 mei tussen 11.00 uur en 23.00 uur toe in een woning aan de Ververstraat. Een raam aan de achterzijde van de woning werd geforceerd. Uit de woning wordt ondermeer een video-recorder en enkele sierraden vermist.

Aangifte mishandeling Alphen aan den Rijn De eigenaar van een horecagelegenheid in Alphen aan den Rijn heeft aangifte gedaan van mishandeling op zaterdagochtend 20 mei rond 1.30 uur. De man weigerde rond die tijd de toegang aan een klant vanwege de horecasluitingstijden.De klant accepteerde dat niet en begon te slaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Controles visserijwet Nieuwerkerk aan de IJssel, Moordrecht Zevenhuizen De politie zal de komende zomermaanden sportvissers controleren op het hebben van de juiste documenten; de sportvisakte en de vergunning. De meeste sportvissers kennen de regels en hebben hun papieren in orde. Om in de Nederlandse binnenwateren te vissen is zowel een sportvisakte (van de overheid) als een visvergunning (van degene die het visrecht van het betreffende water heeft) vereist. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Jongeren tot en met 14 jaar hebben geen sportvisakte nodig zolang ze met maar met niet meer dan 1 hengel vissen. Wat betreft de vergunning geldt een uitzondering voor wateren waar sprake is van beroepsvaart. Voor het vissen in de IJsel of de Gouwe is dus geen vergunning nodig. Voor alle andere binnenwateren wel. Ook jongeren tot en met 14 jaar dienen voor het vissen in deze wateren over een vergunning te beschikken. De sportvisakte is verkrijgbaar bij postkantoren, VVV-kantoren, hengelsportwinkels of bij de hengelsportvereniging. Vergunningen zijn te koop bij hengelsportwinkels of verenigingen. Inkomsten uit de verkoop van sportvisakten worden besteed aan het op peil houden van de visstand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie