Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medewerkers en Schneider Electric vergroten aandeel MGE UPS

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MBO onder begeleiding van ABN AMRO Capital en Legal & General Ventures:

Medewerkers en Schneider Electric vergroten aandeel in MGE UPS

De medewerkers en participant Schneider Electric verhogen hun deelname in MGE UPS Systems middels een nieuwe management buyout transactie, begeleid door ABN AMRO Capital en Legal & General Ventures. Met de steun van deze nieuwe aandeelhouders beschikt de onderneming over de middelen om verder te gaan op het succesvol ingeslagen pad.

MGE UPS Systems werd opgericht in september 1996 als resultaat van een spin-off van de UPS-activiteiten, opgestart door Merlin Gerin in 1968 en verder ontwikkeld door Schneider Electric. Oorspronkelijk was 14 procent van de aandelen in handen van het management en de aandeelhouders van MGE UPS Systems; Schneider Electric bezat een aandeel van 15 procent en ECP Investment Capital de overige 71 procent.

MGE UPS Systems produceert en verkoopt uninterruptible power supply (UPS) systemen en een scala aan stroombeschermingssystemen voor gevoelige toepassingen zoals computers, telecommunicatiesystemen en internetinfrastructuren en -diensten.

Sinds 1996 kent MGE UPS Systems een sterke groei, met een verdubbeling van de omzet naar 4 miljard Franse francs en een verbetering van de operationele winsten met 250 procent.

Met fabrieken in Frankrijk, de Verenigde Staten en China behoort MGE UPS Systems tot de wereldwijde top 3 op de UPS-markt en is de organisatie in vier jaar tijd uitgegroeid tot de marktleider in grote en middelgrote systemen.

Nadat ECP in november 1999 besloot om haar aandeel in MGE UPS Systems te ver-kopen, heeft het management van MGE UPS Systems actie ondernomen om de zelfstandigheid van de onderneming te behouden. De aandeelhoudersstructuur werd
versterkt met twee belangrijke Europese management-buyout-organisaties, ABN AMRO Capital en Legal & General Ventures. Daarnaast vergrootten de medewerkers en Schneider Electric hun aandelenbelangen naar een derde van het totale aandelenkapitaal.

"Door de investeringen van het bedrijfsleven in internetinfrastructuren zijn onze om-zetten en winsten enorm toegenomen," aldus Jean-Claude Pucheu, chief executive officer van MGE UPS Systems. "In 1999 kenden we een omzetgroei van
19 procent en voor 2000 verwachten we een groei van 30 procent. De operationele winsten stijgen met 51 procent stijgen van 9,5 procent naar 11 procent van de omzet. De markt groeide met 8 procent in 1999 en zal in 2000 naar verwachting met 11 procent groeien. Vooral in de Verenigde Staten boekten we zeer goede resultaten. Daar steeg de omzet met 88 procent. In Europa was dat 20 procent. Het management en alle medewerkers zijn zeer tevreden met deze management buyout: het geeft de onderneming de mogelijkheden om de gekozen succesvolle strategie voort te zetten op basis van de voortdurende verbetering van de klanttevredenheid, de blijvende zelfstandigheid van de onderneming en de sterke betrokkenheid van de medewerkers die nu aandeelhouders zijn."

"We zijn erg blij dat we MGE UPS Systems mogen helpen met het behouden van de onafhankelijkheid van de organisatie," aldus Christophe Fercocq van Legal & General Ventures. Patrice Verrier van ABN AMRO Capital voegde daaraan toe: "We zijn ervan overtuigd dat de onderneming haar ontwikkeling zal voortzetten en binnen vier of vijf jaar een sterke beursgang zal maken."

Volgens Jean-Paul Jacamor, vice-voorzitter en chief operating officer van Schneider Electric, betekent de management buyout een enorme groeikans voor MGE UPS Systems: "Door de deelname van Schneider Electric uit te breiden tonen we onze intentie om de samenwerking met MGE UPS Systems te consolideren en de verdere ontwikkeling te ondersteunen."

Over MGE UPS Systems
MGE UPS Systems is wereldwijd marktleider in stroombescherming voor computer-, internet-, telecommunicatie- en industriële toepassingen. De onderneming produceert en verkoopt een aantal UPS-assortimenten en actieve harmonische filters, en biedt daarnaast alle gerelateerde services. Met meer dan 35 jaar ervaring en aanwezigheid in ruim 100 landen wereldwijd, boekte MGE UPS Systems in 1999 met 2765 medewerkers een omzet van 3,1 miljard Franse francs. De onderneming telt vijf productiesites (twee in Frankrijk, één in de Verenigde Staten en twee in Azië) en twee onderzoekscentra (in Europa en de Verenigde Staten). MGE UPS Systems biedt het breedste assortiment UPS-systemen ter wereld, variërend van 300 VA tot 4800 kVA. In 1999 verhuisden alle medewerkers van MGE UPS Systems in Grenoble naar een nieuwe productiesite met 22.000 m2 aan fabrieks- en kantoorruimte. In drie gebou-wen zijn het corporate hoofdkwartier en de stafdiensten voor Europa, Midden-Oosten en Afrika gevestigd, het klanttrainingscentrum en de productieafdeling voor middelgrote en grote UPS-systemen. De nieuwe productiesite werd recent ISO14001-gecertificeerd en omvat ook een R&D centrum en het 'Electromagnetic Compatibility Centre'.
Over Legal & General Ventures
Legal & General Ventures werd 12 jaar geleden opgericht door Legal & General, de Britse levensverzekeringsmaatschappij. Legal & General Ventures begeleidt management buyouts en buyins en houdt zich bezig met investeringen. De onderneming beheert voor bijna 9 miljard Franse francs aan investeringen, heeft vestigingen in Londen, Frankfurt en Parijs en is een belangrijke Europese speler op haar terrein. Legal & General Ventures begeleidde al bijna 60 transacties, waarvan er bij tien een bedrag van meer dan een miljard Franse francs was gemoeid.
Sinds 1996 is Legal & General Ventures actief in Frankrijk en verwierf het Santé Finance, een van Frankrijks grootste gezondheidskliniekgroepen, Cheynet Industries, wereldwijd specialist in elastische materialen en CGEV, de Franse marktleider in landschapsarchitectuur, -ontwikkeling en -onderhoud.

Over Schneider Electric
Schneider Electric is wereldwijd specialist in elektrische distributie, industriële controle en automatisering. Met vestigingen in 130 landen en meer dan 9000 verkooppunten, 150 fabrieken en 620 commerciële vestigingen heeft Schneider Electric een jaarlijkse omzet van 8,38 miljard euro. De complementaire aard van haar gespecialiseerde merken - Merlin Gerin, Modicon en SquareD - is uniek en genereert innovatieve oplossingen voor klanten. Groei, concurreren en gedrag zijn de drie fundamentele speerpunten van het Schneider 2000+ programma. De 67.500 mensen die bij dit programma betrokken zijn hebben hun inzet aangetoond met onder meer een netto winst van 481 miljoen euro in 1999.

Over ABN AMRO Capital
De ABN AMRO groep is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van Europa's grootste investeringsorganisaties, met een portfolio van ruim 2,5 miljard euro. ABN AMRO heeft vestigingen in 10 Europese steden waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Milaan, Parijs en Stockholm. De ABN AMRO groep ontplooit tevens activiteiten in de Verenigde Staten en Azië. De activiteiten van ABN AMRO Capital, opgestart in 1996, omvatten kapitaaltransmissie, kapitaalontwikkeling en risicokapitaal. ABN AMRO Capital ondersteunt ondernemingen in alle sectoren, zowel met meerderheidsbelangen als met minderheidsbelangen, voor periodes van gemiddeld 4 tot 6 jaar.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie