Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medewerkers en Schneider Electric vergroten aandeel MGE UPS

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MBO onder begeleiding van ABN AMRO Capital en Legal & General Ventures:

Medewerkers en Schneider Electric vergroten aandeel in MGE UPS

De medewerkers en participant Schneider Electric verhogen hun deelname in MGE UPS Systems middels een nieuwe management buyout transactie, begeleid door ABN AMRO Capital en Legal & General Ventures. Met de steun van deze nieuwe aandeelhouders beschikt de onderneming over de middelen om verder te gaan op het succesvol ingeslagen pad.

MGE UPS Systems werd opgericht in september 1996 als resultaat van een spin-off van de UPS-activiteiten, opgestart door Merlin Gerin in 1968 en verder ontwikkeld door Schneider Electric. Oorspronkelijk was 14 procent van de aandelen in handen van het management en de aandeelhouders van MGE UPS Systems; Schneider Electric bezat een aandeel van 15 procent en ECP Investment Capital de overige 71 procent.

MGE UPS Systems produceert en verkoopt uninterruptible power supply (UPS) systemen en een scala aan stroombeschermingssystemen voor gevoelige toepassingen zoals computers, telecommunicatiesystemen en internetinfrastructuren en -diensten.

Sinds 1996 kent MGE UPS Systems een sterke groei, met een verdubbeling van de omzet naar 4 miljard Franse francs en een verbetering van de operationele winsten met 250 procent.

Met fabrieken in Frankrijk, de Verenigde Staten en China behoort MGE UPS Systems tot de wereldwijde top 3 op de UPS-markt en is de organisatie in vier jaar tijd uitgegroeid tot de marktleider in grote en middelgrote systemen.

Nadat ECP in november 1999 besloot om haar aandeel in MGE UPS Systems te ver-kopen, heeft het management van MGE UPS Systems actie ondernomen om de zelfstandigheid van de onderneming te behouden. De aandeelhoudersstructuur werd
versterkt met twee belangrijke Europese management-buyout-organisaties, ABN AMRO Capital en Legal & General Ventures. Daarnaast vergrootten de medewerkers en Schneider Electric hun aandelenbelangen naar een derde van het totale aandelenkapitaal.

"Door de investeringen van het bedrijfsleven in internetinfrastructuren zijn onze om-zetten en winsten enorm toegenomen," aldus Jean-Claude Pucheu, chief executive officer van MGE UPS Systems. "In 1999 kenden we een omzetgroei van
19 procent en voor 2000 verwachten we een groei van 30 procent. De operationele winsten stijgen met 51 procent stijgen van 9,5 procent naar 11 procent van de omzet. De markt groeide met 8 procent in 1999 en zal in 2000 naar verwachting met 11 procent groeien. Vooral in de Verenigde Staten boekten we zeer goede resultaten. Daar steeg de omzet met 88 procent. In Europa was dat 20 procent. Het management en alle medewerkers zijn zeer tevreden met deze management buyout: het geeft de onderneming de mogelijkheden om de gekozen succesvolle strategie voort te zetten op basis van de voortdurende verbetering van de klanttevredenheid, de blijvende zelfstandigheid van de onderneming en de sterke betrokkenheid van de medewerkers die nu aandeelhouders zijn."

"We zijn erg blij dat we MGE UPS Systems mogen helpen met het behouden van de onafhankelijkheid van de organisatie," aldus Christophe Fercocq van Legal & General Ventures. Patrice Verrier van ABN AMRO Capital voegde daaraan toe: "We zijn ervan overtuigd dat de onderneming haar ontwikkeling zal voortzetten en binnen vier of vijf jaar een sterke beursgang zal maken."

Volgens Jean-Paul Jacamor, vice-voorzitter en chief operating officer van Schneider Electric, betekent de management buyout een enorme groeikans voor MGE UPS Systems: "Door de deelname van Schneider Electric uit te breiden tonen we onze intentie om de samenwerking met MGE UPS Systems te consolideren en de verdere ontwikkeling te ondersteunen."

Over MGE UPS Systems
MGE UPS Systems is wereldwijd marktleider in stroombescherming voor computer-, internet-, telecommunicatie- en industriële toepassingen. De onderneming produceert en verkoopt een aantal UPS-assortimenten en actieve harmonische filters, en biedt daarnaast alle gerelateerde services. Met meer dan 35 jaar ervaring en aanwezigheid in ruim 100 landen wereldwijd, boekte MGE UPS Systems in 1999 met 2765 medewerkers een omzet van 3,1 miljard Franse francs. De onderneming telt vijf productiesites (twee in Frankrijk, één in de Verenigde Staten en twee in Azië) en twee onderzoekscentra (in Europa en de Verenigde Staten). MGE UPS Systems biedt het breedste assortiment UPS-systemen ter wereld, variërend van 300 VA tot 4800 kVA. In 1999 verhuisden alle medewerkers van MGE UPS Systems in Grenoble naar een nieuwe productiesite met 22.000 m2 aan fabrieks- en kantoorruimte. In drie gebou-wen zijn het corporate hoofdkwartier en de stafdiensten voor Europa, Midden-Oosten en Afrika gevestigd, het klanttrainingscentrum en de productieafdeling voor middelgrote en grote UPS-systemen. De nieuwe productiesite werd recent ISO14001-gecertificeerd en omvat ook een R&D centrum en het 'Electromagnetic Compatibility Centre'.
Over Legal & General Ventures
Legal & General Ventures werd 12 jaar geleden opgericht door Legal & General, de Britse levensverzekeringsmaatschappij. Legal & General Ventures begeleidt management buyouts en buyins en houdt zich bezig met investeringen. De onderneming beheert voor bijna 9 miljard Franse francs aan investeringen, heeft vestigingen in Londen, Frankfurt en Parijs en is een belangrijke Europese speler op haar terrein. Legal & General Ventures begeleidde al bijna 60 transacties, waarvan er bij tien een bedrag van meer dan een miljard Franse francs was gemoeid.
Sinds 1996 is Legal & General Ventures actief in Frankrijk en verwierf het Santé Finance, een van Frankrijks grootste gezondheidskliniekgroepen, Cheynet Industries, wereldwijd specialist in elastische materialen en CGEV, de Franse marktleider in landschapsarchitectuur, -ontwikkeling en -onderhoud.

Over Schneider Electric
Schneider Electric is wereldwijd specialist in elektrische distributie, industriële controle en automatisering. Met vestigingen in 130 landen en meer dan 9000 verkooppunten, 150 fabrieken en 620 commerciële vestigingen heeft Schneider Electric een jaarlijkse omzet van 8,38 miljard euro. De complementaire aard van haar gespecialiseerde merken - Merlin Gerin, Modicon en SquareD - is uniek en genereert innovatieve oplossingen voor klanten. Groei, concurreren en gedrag zijn de drie fundamentele speerpunten van het Schneider 2000+ programma. De 67.500 mensen die bij dit programma betrokken zijn hebben hun inzet aangetoond met onder meer een netto winst van 481 miljoen euro in 1999.

Over ABN AMRO Capital
De ABN AMRO groep is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van Europa's grootste investeringsorganisaties, met een portfolio van ruim 2,5 miljard euro. ABN AMRO heeft vestigingen in 10 Europese steden waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Milaan, Parijs en Stockholm. De ABN AMRO groep ontplooit tevens activiteiten in de Verenigde Staten en Azië. De activiteiten van ABN AMRO Capital, opgestart in 1996, omvatten kapitaaltransmissie, kapitaalontwikkeling en risicokapitaal. ABN AMRO Capital ondersteunt ondernemingen in alle sectoren, zowel met meerderheidsbelangen als met minderheidsbelangen, voor periodes van gemiddeld 4 tot 6 jaar.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...