Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Tilburg wijst subsidieverzoek De Oliemeulen af

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


22-5-2000

College wijst subsidieverzoek De Oliemeulen af

Bedrijfsplan niet voldoende

Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren besloten af te zien van subsidiëring van De Oliemeulen. Dit besluit is door de gemeente aan het bestuur van De Oliemeulen kenbaar gemaakt.

De gemeenteraad had op 3 november 1998 besloten om een éénmalige subsidie van ƒ 60.000,- te reserveren voor de bouw van een educatief centrum bij Reptielenhuis De Oliemeulen. Als voorwaarde werd gesteld dat het bestuur van de Stichting Dierenpark Reptielenhuis een gedegen bedrijfsplan zou indienen. Het college vindt het ingediende bedrijfsplan niet voldoende. Met name de toekomstige ontwikkeling van de omzet en de kosten worden niet voldoende onderbouwd. Ook de marketingaanpak om te komen tot een bezoekersaantal van 100.000 per jaar is onvoldoende uitgewerkt door het bestuur. De financiering van een reclamecampagne om een eerste groei in het bezoekersaantal te krijgen, is niet duidelijk. Een begroting ontbreekt. Daarnaast loopt een huurschuld van De Oliemeulen aan de gemeente op, omdat het bestuur de lopende maandhuur niet volledig en onregelmatig betaalt.

Op grond van deze gegevens ontstaat geen beeld van een gezonde exploitatie van De Oliemeulen en is er onvoldoende basis voor vertrouwen in een gezonde toekomstige exploitatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie