Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ajax-trainer heeft geen plaats voor Van Halst en Verlaat

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Adriaanse heeft geen plaats voor Van Halst en Verlaat

Amsterdam, maandag 22 mei 2000.

De hand van de nieuwe Ajax-trainer Co Adriaanse wordt nog voor het ingaan van zijn contract op 1 juli al zichtbaar. De Amsterdammer heeft Jan van Halst en Frank Verlaat laten weten dat er voor hen geen plaats is in zijn selectie.

Adriaanse heeft vorige week met enkele spelers een onderhoud gehad. Woordvoerder Erik van Leeuwen van Ajax bevestigde in elk geval dat Adriaanse de twee routiniers Verlaat en Van Halst te verstaan gaf dat ze kunnen vertrekken. Adriaanse zelf wil vooralsnog geen commentaar geven.

Jan van Halst reageerde net voor het vertrek naar China tegen het ANP: 'Ik meld mij gewoon op 5 juli bij de eerste training. Beide partijen hebben vorig jaar met het volle verstand een vierjarig contract getekend. Ik ga dat contract niet zomaar opgeven.'

Frank Verlaat heeft eveneens een contract tot 2003, maar ook de Haarlemmer hoeft niet te rekenen op een basisplaats bij de nieuwe directeur betaald voetbal. Dit seizoen raakte de verdediger onder Westerhof al zijn basisplaats kwijt. Ook Verlaat werd vorige zomer met hoge verwachtingen overgenomen van Vfb Stuttgart.

Dani was al onder interim-trainer Westerhof te kennen gegeven dat Ajax het niet meer in hem zag zitten. De Portugees heeft nog een contract voor een jaar. Met Wamberto, ook hij werd genoemd in diverse publicaties, heeft Adriaanse nog niet gesproken.

De contacten met Roda JC over Regillio Vrede lijken te verwateren nu Roda JC de vraagprijs omhoog heeft geschroefd. In de ochtendkrant Spits zegt Vrede woedend te zijn. 'Ik speel nooit meer voor Roda. Aan ongemotiveerde spelers heeft de club niets.'

Algemeen directeur Frank Kales zegt volgens het ANP dat er nog niet 'actief is onderhandeld' met Roda. In de media wordt gesproken dat Ajax de bekerwinnaar aanbood Vrede te ruilen voor Peter Hoekstra en Tijjani Babangida plus bijbetaling. Hoekstra speelde dit seizoen op huurbasis in Spanje bij Compostela, terwijl de Nigeriaan wisselspeler was bij Ajax.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie