Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Antwoorden Zalm op kamervragen wetsvoorstel fido

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: ZALM STUURT ANTWOORDEN WETSVOORSTEL FIDO NAAR DE KAMER


Persberichtnr.

00-117

Den Haag

22 mei 2000

ZALM STUURT ANTWOORDEN WETSVOORSTEL FIDO NAAR DE KAMER

Minister Zalm van Financiën heeft vandaag de nota naar aanleiding van het verslag van het wetsvoorstel financiering decentrale overheden (fido) aan de Tweede Kamer gezonden. Het behelst de beantwoording van schriftelijke Kamervragen over het wetsvoorstel fido. Hier wordt onder andere ingegaan op invulling van het begrip publieke taak en op inrichting en uitvoering van het toezicht op het financieel beheer van decentrale overheden.

Verder is op verzoek van de Kamer een bijlage toegevoegd waarin nader wordt uitgewerkt wat onder het prudent uitzetten van middelen en prudent gebruik van derivaten kan worden verstaan. Allereerst dient bij uitzettingen en derivaten gebruik te worden gemaakt van kredietwaardige tegenpartijen. Hieronder wordt verstaan: overheden of door de overheid gegarandeerde instellingen, of financiële instellingen met minimaal een A-rating of een daarmee vergelijkbare kredietwaardigheid. Daarnaast geldt dat overtollige middelen bij deze tegenpartijen in depositos of vastrentende waarden (obligaties) kunnen worden uitgezet. Het beleggen van overtollige middelen in aandelen is niet toegestaan.

Gebruik van derivaten kan een nuttig onderdeel zijn van het risicobeheer van decentrale overheden; dit gebruik dient vanzelfsprekend te zijn gericht op het beperken van financiële risico's.

De integrale tekst van het verslag is te vinden op de Internetsite van het Ministerie van Financiën: www.minfin.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie