Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie in actie voor Special Olympics

Datum nieuwsfeit: 22-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Politie in actie voor Special Olympics

Datum: 15/5/2000
Auteur: Janet van zoest

Maandag 22 mei 2000 start in West Brabant de Torch Run. Dit is een evenement van de Nederlandse politie waarbij de fakkel van de Special Olympic European Games door honderden politiemensen het land door wordt gedragen om uiteindelijk in Groningen het vuur van de Special Olympics te ontsteken. De fakkel komt s morgens vroeg om 7.00 uur bij de grensovergang Essen/Nispen ons land binnen, waarmee de symbolische fakkelloop begint. Te voet en op skeelers vervoeren tientallen politiemensen van de regio Midden en West Brabant de fakkel in twee richtingen, naar Zeeland en Brabant Zuid-Oost.

Officiële startschot voor fakkeltocht op Sterrebos Tijdens een tussenstop om 8.30 uur bij Sterrebos, de woongemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking in Roosendaal, wordt de fakkel officieel verwelkomd op Nederlands grondgebied door burgemeester M.J.H. Marijnen van Roosendaal en districtschef van politie M.C. de Regt. Een aantal bewoners fietst mee bij de intocht van de fakkel vanaf de grens naar Roosendaal. Bij Sterrebos zullen de politiemensen en deze bewoners worden verwelkomd door andere bewoners van Sterrebos en Lambertijnenhof. Nadat het olympisch vuur op Sterrebos is ontstoken, begint voor de bewoners van beide woongemeenschappen een bijzondere sportdag. De politiemensen vervolgen hun tocht met de fakkel door de regio.

De Special Olympics European Games is een mega sportevenement waaraan
2.000 sporters met een verstandelijke handicap en 1.000 begeleiders uit 51 Europese en Europees-Aziatische landen deelnemen. Dit jaar vinden de spelen van 27 mei tot 4 juni plaats in Groningen. De stichting Torch Run Nederland, politiemensen voor Special Olympics ondersteunt dit evenement o.a. door sponsorwerving, de verkoop van t-shirts en door het lopen van de 350 kilometer lange Torch Run van Brussel, het Europese hart van de spelen, naar Groningen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie