Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ahold breidt aandeel uit in Braziliaanse joint venture

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Koninklijke Ahold

Ahold breidt aandeel uit in Braziliaanse joint venture met Bompreço

Latijns-Amerika belangrijke groeimarkt

Zaandam, 23 mei 2000 - Koninklijke Ahold en de andere controlerende aandeelhouders van Bompreço, de heer João Carlos Paes Mendonça en zijn familie, hebben een principe-overeenkomst bekendgemaakt voor de volledige overname door Ahold van het belang van de heer Paes Mendonça en zijn familie in de joint venture met Bompreço in Brazilië. Naar verwachting wordt de transactie voor het einde van het derde kwartaal
2000 afgerond.

Ahold en Bompreço richtten in december 1996 een 50/50 joint venture op om de leidende positie van Bompreço in Noord- en Noordoost-Brazilië verder te ontwikkelen. Bompreço behaalde in 1999 een omzet van Euro
1,3 miljard. De joint venture heeft 61 supermarkten, 19 hypermarkten en

22 andere winkels. Er werken 21.500 mensen.
De heer Paes Mendonça, sinds 1978 Chairman, President & CEO van Bompreço, heeft de onderneming 52 jaar lang gediend. Hem is gevraagd om zijn betrokkenheid bij Bompreço voort te zetten als adviseur van het bestuur. De vader van de heer João Carlos Paes Mendonça heeft Bompreço in 1935 opgericht.

Latijns-Amerika belangrijke groeimarkt
De transactie past volledig in de strategie van Ahold voor Latijns-Amerika. Deze regio is een aantrekkelijke groeimarkt, waarin Ahold al prominente posities heeft in onder meer Brazilië, Argentinië en Chili. Ook heeft Ahold snelgroeiende activiteiten in Peru en Paraguay én via de joint venture met La Fragua in Guatemala, El Salvador en Honduras. In 1999 steeg de omzet in de regio met 65% tot Euro 3,5 miljard en het bedrijfsresultaat met 54% tot Euro 97 miljoen.
--
Persberichten van Ahold kunnen informatie bevatten met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen.
De uiteindelijke resultaten van de onderneming kunnen verschillen van de voorbeschouwende verklaringen, omdat ze
beïnvloed kunnen worden door factoren, die buiten de controle van de onderneming vallen.--

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie