Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNMG: www.netdokter.nl in top 100 beste sites

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Netdokter in top 100 beste sites

KNMG-bericht van 23 mei 2000

De Netdokter, een internetsite voor jongeren over leefstijl en gezondheid, blijkt, zoals we ook reeds uit de bezoekersaantallen op konden maken, aan te slaan. ECRider, een onafhankelijke organisatie die websites beoordeelt op inhoud, amusementswaarde en presentatie van de informatie, geeft de Netdokter het rapportcijfer 8,7. Daarmee neemt de Netdokter, aldus ECRider, in de Top 100 van Nederlands Beste Websites, de 26e plaats in.

De Netdokter: een bloeiende praktijk

Dit initiatief van de KNMG is vorig jaar in nauwe samenwerking met het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) opgezet als ?geschenk aan de samenleving? van de KNMG en haar leden in het kader van het 150 jarig bestaan van de KNMG. Enkele maanden na de start blijkt dat de site zeer frequent wordt bezocht. Daarmee blijkt de site, meer dan ooit vermoed, het gat te vullen tussen het schoolplein en de spreekkamer van de huisarts. De bezoekersaantallen blijven hoog, ondanks een bescheiden promotie. Vanaf de lancering zijn inmiddels meer dan 87.000 bezoeken afgelegd aan de Netdokter. Ook worden er tijdens de bezoeken veel vragen aan de Netdokter gesteld door jongeren, gemiddeld zo?n 15 vragen per dag. Alledaagse vragen, maar ook heel indringende vragen, over onderwerpen die jongeren niet of niet direct willen of durven bespreken met hun ouders of met een arts. Dit betreft onder andere vragen over seksualiteit, alcohol- en druggebruik en relatieproblemen. De resultaten tot dusver wijzen erop dat een internetsite een prima medium is om jongeren te informeren over gezondheid. Dit gebeurt niet alleen laagdrempelig, maar ook anoniem.
De KNMG wil de Netdokter graag voortzetten en uitbouwen. Met meer informatie, die nog beter is toegesneden op de doelgroep. Maar ook met de mogelijkheid om sneller te reageren op acute vragen tijdens bijvoorbeeld een internetspreekuur (?chatten met de Netdokter?) en mogelijk zelfs met een televisieprogramma volgens het Netdokter-concept. Daartoe wordt op dit moment structurele financiering gezocht.

U kunt de Netdokter vinden op het adres
www.netdokter.nl.

Voor meer informatie, of het aanvragen van een gratis Netdokter-poster, kunt u contact opnemen met Albert Buruma, via telefoonnummer 030 - 28 23 827 of per e-mail: (a.buruma@fed.knmg.nl). Zie ook : Nieuwspagina van de KNMG

Ga naar : Nieuwspagina van de KNMG
Volgend artikel : Artsen kritisch over Kabinetsstandpunt Geneesmiddelenbeleid

© copyright KNMG 2000 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie