Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Virtual Unlimited introduceert innovatief e-business concept

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Virtual Unlimited introduceert innovatief e-business concept

Beeyond™: speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd voor zwaar beveiligde B2B-transacties

Amsterdam, mei 2000 - Omdat het World Wide Web nooit ontworpen is voor verwerking van grote aantallen handelstransacties introduceert Virtual Unlimited een nieuw Internet gebaseerd e-business concept. Beeyond is speciaal ontwikkeld voor zwaar beveiligde verwerking van elektronische handelstransacties en bestaat uit een combinatie van gebruikersvriendelijke client- en serversoftware, een militairniveau beveiliging en intuïtieve ontwikkelomgeving voor het maken van bedrijfsgerichte businessapplicaties.
Bij de oprichting van Virtual Unlimited heeft initiatiefnemer Xander van der Heijden meteen de ‘Technical Start Up Award' van ABN-AMRO gewonnen. Samen met de gerenommeerde Amerikaanse softwarespecialist Chip Blank is Beeyond inmiddels marktrijp gemaakt.

Virtual Unlimited heeft als bedrijfsdoelstellingen een aanzienlijk hoger niveau van Internet-beveiliging en privacybescherming voor iedereen toegankelijk te maken en met name het MKB de mogelijkheid te bieden om tegen veel lagere kosten elektronisch zaken te doen. De clientsoftware, ontwikkelomgeving en managementtools zijn daarom door iedereen gratis te gebruiken, terwijl de serversoftware voor twee gebruikers eveneens gratis is en voor meer gebruikers slechts enkele Euro's per gebruiker/per jaar kost, inclusief upgrades en online support.
Gezien de potentie van hun concept zijn beide heren onlangs door de Japanse Trade Organisation uitgenodigd om Beeyond tijdens een handelsmissie aan een aantal geïnteresseerde ICT-bedrijven te presenteren.

Zwaar beveiligde handelstransacties
Het Internet is opgezet en uitgebouwd als een wereldwijde infrastructuur voor communicatie en informatiedistributie. Voor het gebruik daarvan zijn de welbekende browsers en Web servers in een ongekend tempo geaccepteerd als defacto markt-standaarden. Beide zijn echter beduidend minder geschikt voor het verwerken van grote aantallen databasetransacties en de noodzakelijke beveiliging daarvan. Een aantal recente publicaties over slecht beveiligde websites en vernielzuchtige virussen bevestigen deze stelling. Beeyond is daarentegen wel speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd voor zwaar beveiligde handelstransacties. De verhoudingsgewijs zeer goedkope ‘BeeHive' server-software maakt gebruik van speciale ‘point-to-point' verbindingen met ‘BeeCenter' clients als basis communicatiekanaal.
Verder ondersteunt Beeyond het gebruik van digitale handtekeningen en zeer vergaande encryptie om zowel de integriteit van berichten als privacy van mensen te waarborgen.
In vergelijking met bestaande webtoepassingen heeft Beeyond ook nog uitgebreidere filtermogelijkheden van netwerkadressen en daaraan verbonden gebruikers, tegen ongewenste toegang en meegestuurde virussen. Bedrijven die eigen applicaties willen ontwikkelen kunnen al deze beveiligingsmogelijkheden eenvoudig in hun toepassingen implementeren.
Nieuwe generatie Internet applicaties
Beeyond biedt een compleet raamwerk voor het ontwikkelen en toepassen van intelligentere Internet applicaties. Deze werken met compacte en neutraal formaat berichten, die elke gewenste vorm van data kunnen bevatten, serversoftware die geoptimaliseerd is voor het snel verwerken van grote aantallen zwaar beveiligde transacties en een ontwikkelomgeving waarmee zelfs gebruikers flexibel te wijzigen applicaties kunnen maken. Omdat deze applicaties uit scripts bestaan, wordt ‘compileren' overbodig en kunnen ze sneller worden aangepast aan veranderende bedrijfs- of marktomstandigheden. De informatiedragende berichten (Bees) bevatten zowel data als applicatielogica, waardoor zij net als bijen zelfstandig hun doel vinden en desgewenst kunnen samenwerken met andere Bees tot complete businessapplicaties. Applicaties die orders kunnen plaatsen bij toeleveranciers, voorraden checkt op bestelde goederen, transportopdrachten verstrekt en beveiligde elektronische betalingen kunnen uitvoeren. De ingesloten applicatielogica zorgt namelijk voor benodigde uitwisseling van informatie met bestaande ERP- en betaalsystemen. Beeyond is niet ontwikkeld als vervanger voor het World Wide Web, maar als een alternatieve Internet service, zoals email en chatten, voor alle transactiegebaseerde toepassingen.

Virtual Unlimited
Virtual Unlimited is een Nederlands softwarebedrijf dat een innovatief nieuw concept voor elektronisch zakendoen over Internet heeft ontwikkeld. Het belangrijkste verschil tussen Beeyond en de bestaande web-/ browsertechnologie is: beter beveiligd informatietransport over transactie gebaseerde virtuele subnetwerken. CEO Xander van der Heijden heeft voor Beeyond bij het oprichten van Virtual Unlimited de ABN-AMRO Technical Start Up Award gekregen en samen met de gerenommeerde Amerikaanse softwarespecialist Chip Blank zijn Beeyond concept volledig marktrijp gemaakt. Virtual Unlimited is gevestigd in Veldhoven, waar inmiddels ruim 25 medewerkers werken aan zowel verdere uitbreiding van het concept als diverse praktische implementaties. Aanvullende informatie over Virtual Unlimited en Beeyond is te vinden op: www.virtualunlimited.com

Voor aanvullende informatie kunt u ook contact opnemen met: Virtual Unlimited
Xander van der Heijden, president & CEO
Telefoon: 040-2558030
Email: (xander@virtualunlimited.com)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie