Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leden Abvakabo akkoord met nieuwe CAO Jeugdhulpverlening

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Leden akkoord met nieuwe CAO Jeugdhulpverlening (23 mei)

Zoetermeer, 23 mei 2000

De leden van ABVAKABO FNV hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe CAO-Jeugdhulpverlening. Op één onthouding na gingen de aanwezigen unaniem akkoord met de uitkomst van de onderhandelingen. De werkgevers (VOG) moeten op 30 mei het akkoord nog bespreken.

Er zijn afspraken gemaakt over een tweejarige CAO, van 1 april 2000 tot 1 april 2002. Op 1 april 2000 worden de lonen met 3 procent verhoogd, op 1 januari 2001 met 1,5 procent en op 1 april 2001 met 3 procent.
Verder is voor de werknemers van groot belang dat per 1 september 2001 de resultaten van het functiewaarderingsonderzoek ingevoerd worden. Vooruitlopend hierop worden voor een aantal pedagogische en hulpverlenende functies al de eerste stappen gezet (van 5 tot 8 procent). Dit is belangrijk omdat het erg moeilijk is mensen aan de sector te binden. Elders wordt veel meer verdiend voor hetzelfde werk.
Wat gaan de VOG-leden doen?
Het is bekend dat de VOG-onderhandelaars achteraf spijt hebben van de afgesproken salarisverhogingen voor de jeugdbeschermers, de gespecialiseerde ambulante hulpverleners en de gedragswetenschappers. Sorry, foutje gemaakt.
De leden van ABVAKABO FNV zijn daarover volstrekt duidelijk: alle afspraken uit het onderhandelaarsakkoord, dus ook de betreurde salarisverhogingen, moeten doorgaan. De aanwezige leden zijn van plan om dat standpunt, mocht dat nodig zijn, op effectieve wijze kracht bij te zetten.
Op 30 mei vergaderen de leden van de VOG over het onderhandelaarsakkoord. Gaan ze het akkoord afwijzen vanwege de betreurde salarisverhogingen en het foutje van hun onderhandelaars? Of durven ze vast te stellen dat dit akkoord het resultaat is van scherpe onderhandelingen. Een akkoord dat alleen maar een akkoord kon worden, omdat er zowel voor werkgevers als voor werknemers mooie en minder mooie dingen zitten?

Schot voor de boeg
ABVAKABO FNV gaat de komende week in de instellingen de directeuren aanspreken. Want zij moeten het akkoord goedkeuren. Ook wordt een handtekeningenactie onder collegas gestart met als motto Wij eisen volledige uitvoering van het akkoord"

De CAO-Jeugdhulpverlening geldt voor ongeveer 15.000 werknemers.

Meer gedetailleerde afspraken in het akkoord in ons persbericht van 11 april 2000.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie