Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Natuurmuseum Nijmegen viert 20-jarig bestaan

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Natuurmuseum Nijmegen viert 20-jarig bestaan!

In mei 2000 bestaat het Natuurmuseum Nijmegen 20 jaar. Het jongste natuurmuseum van ons land blikt terug met een kleine jubileumtentoonstelling, maar kijkt ook vooruit. Ter gelegenheid van het jubileum is een overzichtstentoonstelling te zien van affiches van alle exposities vanaf 1980, het jaar waarin het Natuurmuseum werd opgericht. Voor
20 dubbeltjes mag iedereen het jarige museum in deze periode bezoeken! Daarna is het museum van 5 juni tot en met 21 juli gesloten in verband met een verbouwing en herinrichting van de begane grond. Het museum gaat de begane grond inrichten als een informatiepunt van de Gelderse Poort.
Het Natuurmuseum heeft zondag 21 mei jl. zijn jubileum met meer dan 140 (oud)-medewerkers en donateurs gevierd. Per boot maakte het gezelschap een tocht naar Millingen voor een wandelexcursie door het natuurgebied de Millingerwaard. Aan boot werd de heer Ben Francissen onderscheiden met de Waalbrugspeld door de wethouder van Cultuur, Paul Depla. Ben Francissen is één van de grondleggers van de in 1975 opgerichte Stichting tot Behoud van Natuurhistorische Verzamelingen, de voorloper van de Stichting Natuurmuseum Nijmegen. Sindsdien heeft Francissen een groot deel van zijn vrije tijd besteed aan de opbouw en openstelling van het Natuurmuseum, met name als preparateur van dieren.

Sinds de oprichting van het Natuurmuseum zetten vrijwilligers allerlei dieren op: vogels, zoogdieren, maar ook insecten. De dieren krijgen vervolgens een plek in een expositie, worden uitgeleend aan scholen of worden bewaard in het collectiedepot. In het kader van het jubileum is het museum een actie gestart voor het laten opzetten van een Galloway, een grazer die is uitgezet in verschillende natuurgebieden in de Gelderse Poort. Het dier is in april in de Groenlanden gevonden. Het rund is gestorven tijdens het kalveren. Een groot dier als de Galloway kan het museum niet zelf opzetten. Daarom wordt dit karwei uitbesteed. Mensen die een bijdrage aan de actie willen leveren, kunnen hun donatie storten op gironummer
3551615. Bij de officiële opening van het informatiepunt de Gelderse Poort in november hoopt het museum het publiek te kunnen verwelkomen met de Galloway bij de entree.

Vanaf 23 juli is het Natuurmuseum Nijmegen weer toegankelijk voor het publiek. Men kan dan een bezoek brengen aan Dassen in het Donker, een expositie over het grootste roofdier van ons land, de das.

Het Natuurmuseum is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024-3297070. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot
17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is het museum gesloten.

Geachte redactie,

Wilt u zo vriendelijk zijn om dit persbericht in uw blad op te nemen? Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het Natuurmuseum Nijmegen, tel. 024-3297070.

Yvonne Bloemena, PR-medewerker van het Natuurmuseum Nijmegen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie