Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CineNova biedt 24 uur per dag reclamevrij kwaliteitsfilms

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuw filmkanaal op Nederlandse kabel

CineNova biedt 24 uur per dag reclamevrij kwaliteitsfilms

Amsterdam, 23 mei 2000 - CineNova, Nederlands enige echte filmkanaal, wordt vandaag om 22.00 uur gelanceerd. Het kanaal biedt 24 uur per dag ononderbroken - zonder reclame - films uit Hollywood, Europa en de rest van de wereld. CineNova is bestemd voor iedereen, van jong tot oud. Het nieuwe filmkanaal biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding in de Nederlandse markt. CineNova is een filmkanaal met een grote verscheidenheid aan kwaliteitsfilms van gerenommeerde productiemaatschappijen als Columbia, TriStar, Touchstone en Hollywood Pictures. Het nieuwe kanaal gaat van start met het kassucces 'Face/Off', met in de hoofdrol Nicolas Cage en John Travolta. In de eerste maanden kunnen kijkers genieten van topfilms als Armageddon, Con Air, George of the Jungle en Air Force One en Stepmom.

De programmering bevat vele filmgenres zoals komedies, thrillers, actiefilms en romantische films. Ook Nederlandse films zullen tot het aanbod gaan behoren. CineNova presenteert kwaliteitsfilms voor een breed publiek: jongeren, volwassenen, ouders, kinderen, families en uiteraard alle filmliefhebbers. In een 24 uur programma schema biedt CineNova honderden films en daarmee optimale flexibiliteit en keuzevrijheid voor de kijker. CineNova zal beschikbaar zijn voor een vast bedrag per maand via de kabelmaatschappijen UPC en Mr Zap (Mediakabel, een samenwerkingsverband van acht kabelmaatschappijen). De regio Groot Amsterdam (vallend onder UPC) en de abonnees van Casema zullen in de nabije toekomst eveneens het signaal van CineNova kunnen ontvangen. Het distributienetwerk zal verder worden uitgebreid.
CineNova is een gezamenlijk initiatief van Sony Pictures Entertainment en Buena Vista International Television-Europa. UPC heeft een minderheidsbelang in het kanaal.

Voor meer informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie