Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoogleraarsbenoeming UvA: Dr. H. Oosterbeek

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamHoogleraarsbenoeming: Dr. H. OosterbeekDr. H. Oosterbeek (1959) is benoemd tot hoogleraar Onderwijseconomie aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Hessel Oosterbeek studeerde in 1985 cum laude af in de Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna was hij twee jaar onderzoeker bij achtereenvolgens de Stichting Centrum voor Onderwijsonderzoek (SCO) van de UvA en het Instituut voor Onderzoek van Overheidsuitgaven (IOO). Sinds 1987 is hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, aanvankelijk als docent, vanaf 1998 als universitair hoofddocent. In 1992 promoveerde Oosterbeek cum laude aan de UvA op het proefschrift Essays on human capital theory. Sinds 1993 is Oosterbeek ook research fellow bij het Tinbergen Instituut en vanaf 1994 tevens staflid van het Max Goote Kenniscentrum. De afgelopen tien jaar was Oosterbeek diverse maanden als fellow te gast bij Stanford University, Cornell University en de University of California, Berkeley.
Laatste wijzigingen: 23 mei 2000 - (webmaster@uva.nl) Bron: Bureau Voorlichting en Redactie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie