Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Workshop over geld in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Wat moet je doen voor extra poen? Een workshop over geld.

betreft: week: week 16

Meer geld nodig voor je vrijwilligersorganisatie? Kom dan naar de studiebijeenkomst over dit onderwerp, op dinsdag 23 mei aanstaande, die wordt georganiseerd door de Stichting Werkgroep Centrum. U bent van 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur van harte welkom in Buurthuis Centrum aan de Koningdwarsstraat 146 in Den Helder. De bijeenkomst is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Juliana Welzijnsfonds en de gemeente Den Helder. De toegang is gratis.

De studieavond is bedoeld om vrijwilligers van Helderse organisaties een aantal vaardigheden mee te geven waardoor de kans groter wordt dat zij extra geld kunnen bemachtigen voor hun vrijwilligersorganisatie. Er zal veel aandacht worden besteed aan fondsenwerving en het verkrijgen van subsidies en sponsorgelden. Hiertoe is gastspreekster Petra Hoogerwerf van Hoogerwerf Consultancy uitgenodigd.

In Den Helder zijn veel organisaties met vrijwilligers actief. Bijna iedere organisatie met vrijwilligers heeft te maken met een tekort aan geld. Veel organisaties hebben daarnaast onvoldoende inzicht in aanvullende financieringsmogelijkheden, zoals fondsen en subsidies. Het lukt slechts weinig organisaties om geld uit beschikbare fondsen te verwerven. Het gevolg daarvan is dat men veel werk moet verrichten met weinig geld. Dit heeft nadelige gevolgen voor de continuïteit en kwaliteitsontwikkeling van veel vrijwilligersorganisaties.

Meer informatie krijgt u bi j de heer D.J. Goedee, Werkgroep Centrum, telefoon 0223-683282, de heer J. Bijma, Stichting WMD, telefoon 0223-628384, of de heer K. Plugboer, IMCO, telefoon 0299-418700.

laaste verandering: april 19, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie