Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noorderlicht debat gewijd aan Aids

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TROPENINSTITUUT MUSEUM

TROPENMUSEUM & VPRO: GROOT AIDS DEBAT 23 MEI A.S.


12 mei 2000

Tropenmuseum & VPRO presenteren:

Noorderlicht debat gewijd aan Aids 95/5 . 5/95
dinsdag 23 mei

Op dinsdagavond 23 mei organiseert het Tropenmuseum te Amsterdam een debat naar aanleiding van het tweeluik Aids 95/5 . 5/95 van programmamaker IJsbrand van Veelen (deel 1 is reeds op 9 mei uitgezonden, deel 2 van VPRO.s Noorderlicht volgt op 16 mei op Nederland 3 om 20.18 uur).

Ruim 23 miljoen mensen in Afrika zijn besmet met HIV/AIDS. De gemiddelde levensverwachting is in Zuidelijk Afrika door de Aids-epidemie weer terug op het lage niveau van vijftig jaar geleden. Aids betekent voor Afrika een maatschappelijke en economische ramp. Er worden verschillende hulpprogramma.s ingezet, ook vanuit Nederland. Valt het tij nog te keren of geeft het rijke westen een hele generatie Afrikanen op?

Rob van Hattum (eindredacteur Noorderlicht) praat met wetenschappers, beleidsmakers, ontwikkelingswerkers en publiek. Voorafgaand aan de discussie is de vertoning van het programma.
Aan het debat nemen o.a. deel Prof. Jaap Goudsmit (AMC), Joost Hoppenbrouwer (KIT Health Department), Paul Jansen (Aidsfonds), Prof. Joep Lange en Geert Haverkamp (AMC en NATEC), Marijke Wijnroks (ministerie van Buitenlandse Zaken/Ontwikkelingssamenwerking), Ankie van den Broek (ICCO) en Pieter ter Veer (lid Tweede Kamer voor D.66).

Toegang:
Museumbezoekers (op vertoon van toegangskaart museum): f 7,50 Film en debat: f 12,50
Bij inlevering VPRO Backstage bon: f 2,50 korting Reserveren: Tropenmuseum, 020 . 5688 215

Aanvang filmvertoning: 19.30 uur
Aanvang debat: 20.30 uur

Locatie:
Mauritszaal, Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, Amsterdam-Oost


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie