Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Half miljoen voor herstructurering woningvoorraad Friesland

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Half miljoen voor herstructurering woningvoorraad

Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met de subsidiëring van vijf gemeentelijke projecten in het kader van de herstructurering woningvoorraad.
De provincie heeft hier in 1998 een speciale regeling voor in het leven geroepen: de Provinciale Subsidieregeling herstructurering Woningvoorraad (PSHW). In totaal is drie miljoen beschikbaar. De regeling geldt tot 2001 en is onderdeel van het Friese woningbouwbeleid 'Wenjen Yn Fryslân' . Een subsidie uit de PSHW kan toegekend worden voor de voorbereiding (proces) van een project of voor de daadwerkelijke uitvoering.

De projecten die subsidie krijgen zijn:

Dantumadeel
Meester Klokweg in Damwoude, subsidie 175.000 (uitvoeringssubsidie) Twintig Hat-woningen worden verbouwd tot tien koop-appartementen, die geschikt zijn voor senioren en tien woningen bij het Nij Tjaerda komplex (woon-zorg).

Gaasterlân - Sleat
Herstructurering B.G.H. Mulierstraat in Sloten, 174.312 (Proces- en uitvoeringssubsidie)
Dit project is gericht op het integreren van de oude (sociale woningbouw) en de nieuwe buurt. Het project voorziet in de sloop en nieuwbouw van acht woningen. De woningen worden vervangen door huizen met flexibele indeling die ook geschikt zijn voor senioren.
Harlingen
Procesmanager t.b.v. het Plan Poort Oosterpark, 52.875 (processubsidie)
Het project is erop gericht om een betere overgang te realiseren tussen Oosterparkwijk en het Centrum.

Skarsterlân
Plan Zuiderveld aan de Z te Joure, 28.160 (processubsidie) Op initiatief van bewoners is er een convenant met de gemeente, woningstichting en bewoners tot stand gekomen. Het project is er op gericht om problemen in de wijk te voorkomen.
Smallingerland
Herontwikkeling voormalige verzorgingstehuis 't Suderhiem 33.000 (processubsidie)
Het gaat hier om een woon-zorgproject. De subsidie is bedoeld voor onderzoek naar de technische en bouwkundige haalbaarheid van ouderenhuisvesting in een voormalig verzorgingstehuis.
Drie aanvragen zijn niet gehonoreerd. Dit zijn: Boarnsterhim voor de herstructurering gebied Nieuwe kade 9 in Grou. Reden: proces en dekking van project is al rond. De uitvoering is op zijn vroegst eind 2001. Indien nodig kan dan alsnog een aanvraag worden ingediend.
Skarserlân voor de herstructurering Pompstraat in Scharsterbrug. Reden: proces is afgerond en de uitvoering is al begonnen. Tytsjerksteradiel - Garyp
Reden: niet voldaan aan de voorwaarden van de subsidieregeling.
Nummer: 092
Datum: 2000-05-23

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie