Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mederwerkersraad-pleging thuiszorg ondersteunt standpunt FNV

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Mederwerkersraad-pleging thuiszorg ondersteunt standpunten ABVAKABO FNV (23 mei)

Zoetermeer, 23 mei 2000

ABVAKABO FNV is niet verrast door de uitkomsten van de grootschalige raadpleging van werknemers in de thuiszorg. De uitkomsten betekenen een ondersteuning van de opvattingen van de FNV-bond in de thuiszorg. Ze onderstrepen het belang om een aantal maatregelen te nemen in de sector.

Uit het onderzoek blijkt dat er veel positieve kanten zitten aan het werken in de thuiszorg. Met name de grote zelfstandigheid en ondersteuning van collega's worden gewaardeerd. Maar, er zijn ook negatieve aspecten aan het werk. De werkbelasting is te hoog vanwege de grote hoeveelheid werk en de secundaire arbeidsomstandigheden zijn voor verbetering vatbaar. Ook de ondersteuning door leidinggevenden kan beter. Te vaak hebben leidinggevenden onvoldoende mogelijkheden, of ze staan te ver van de werkvloer af om de uitvoerenden in de thuiszorg op een goede manier te ondersteunen.

Wat gaat ABVAKABO FNV doen?
ABVAKABO FNV gaat de komende tijd voorstellen uitwerken die moeten leiden tot een beter arbeidsklimaat in de thuiszorg. Die voorstellen gaan over de volgende onderwerpen:

· het vastleggen van afspraken over werkoverleg;
· verbetering van de rooster- en planningsmogelijkheden;
· verbetering van de scholingsmogelijkheden;
· in de onderhandelingen over de nieuwe CAO (de huidige loopt tot 1 april 2001) zal verbetering van de secundaire arbeidsvoorwaarden hoog op de agenda komen;

· verbetering van de positie en mogelijkheden voor leidinggevenden;
· vermindering van de werklast.

ABVAKABO FNV gaat de komende tijd samen met de leden in de thuiszorg deze voorstellen concretiseren. Op die manier willen we in het najaar tot een pakket komen dat een belangrijke stap moet zijn naar verbetering van de arbeidsomstandigheden in de thuiszorg.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie