Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gebruik Nightliner in Tilburg groeit sterk

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


23-5-2000

Gebruik Nightliner groeit sterk

Proef met extra late rit naar Reeshof

Het college van b&w heeft besloten om door te gaan met de Nightliner. De Nightliner is een extra busdienst op vrijdag- en zaterdagnacht voor bezoekers van de Tilburgse binnenstad. De bus brengt mensen op een snelle en veilige manier thuis. Steeds meer mensen maken gebruik van deze bus. In 1999 groeide het aantal instappers met 50 % in vergelijking met het jaar daarvoor. Deze groei werd veroorzaakt door de nieuwe buslijn richting Berkel-Enschot/Udenhout en door een flinke toename van het gebruik van de bus naar de Reeshof. Door de positieve resultaten heeft het college besloten om de Nightliner verder te laten rijden. Ook zal in de winter een proef starten met een extra late rit om vier uur 's nachts naar de Reeshof.

De sterke groei van het afgelopen jaar gaat voorbij aan de lijn naar Tilburg-Noord. Die lijn lijkt zich te stabiliseren op het bescheiden niveau van gemiddeld 50 reizigers in het weekend. Ter vergelijking: de lijnen naar Reeshof en Berkel-Enschot/Udenhout trokken vorig jaar gemiddeld respectievelijk 186 en 100 reizigers per weekend.

Proef met extra late rit
In september tot en met april zal er, als proef, een extra busdienst naar de Reeshof gaan rijden, met een rit om vier uur 's nachts. Met deze proef wil de gemeente kijken of er mensen zijn die gebruik willen maken van deze extra late rit. Afhankelijk van het aantal extra reizigers, beslist het college van b&w begin volgend jaar over de eventuele invoering van deze late ritten op de lijn naar Berkel-Enschot/Udenhout. Vanwege het relatief lage gebruik van de lijn naar Tilburg-Noord, wordt op deze lijn geen extra late rit ingevoerd. De proef met de extra late ritten naar Reeshof kost ± ƒ 32.500,-. Daar tegenover staan inkomsten uit kaartopbrengsten en rijkssubsidie tot een bedrag van ruim ƒ 10.000,-.

Sinds oktober 1997 rijdt in Tilburg de Nightliner: een nachtbus voor de bezoekers van het stadscentrum. Er zijn drie lijnen, met als bestemmingen Tilburg-Noord, Reeshof en Berkel-Enschot/Udenhout. De dienstregeling voor alle drie de bestemmingen bestaat uit vier ritten in de week: om 2.00 en 3.00 uur op vrijdag- en zaterdagnacht. De bussen vertrekken dan vanaf de schouwburg en de Heuvel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie