Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Invoering nieuwe regeling overleg vakorganisaties Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Invoering van nieuwe regeling overleg met vakorganisaties

Het College heeft een nieuwe regeling voor het overleg met vakorganisaties opgesteld. Door een nieuwe bepaling in de Ambtenarenwet zijn gemeenten verplicht een regeling m.b.t. dit overleg vast te stellen voor punten waar overeenstemming met de vakbonden noodzakelijk. Daarvoor is niet, zoals nu in Rotterdam het geval is, een overeenkomst met de vakorganisaties voldoende. De nieuwe regeling maakt onderscheid tussen meebeslissende en meeoverleggende vakorganisaties. Organisaties met meer dan 300 leden (was 500) kunnen meebeslissen. Anderen die een zekere aanhang onder gemeentepersoneel hebben, kunnen de status van meeoverleggend krijgen. Rotterdam kent ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie