Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sanering schulden van sportverenigingen in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Sanering schulden van sportverenigingen

(23-5) Het College van B. en W. heeft besloten om de gereserveerde fl. 975.000,- voor een eenmalige sanering schulden van sportverenigingen over vier categorieën te verdelen. Deze categorieën zijn na overleg met het Sportplatform (overkoepelende organisatie van sportbonden) opgesteld.
Zo is fl. 300.000,- beschikbaar voor individuele verenigingen met schulden die daartoe bij een Sport en Recreatie een beleidsplan moeten indienen. Hieruit moet blijken dat de vereniging levensvatbaar is, correct gedrag/Fair Play vertoond en een goed management/bestuur heeft.

Mede als compensatie voor het slechte weer van afgelopen jaar krijgen alle buitensport-verenigingen een korting van 10% op de huur van het sportveld over het seizoen 1999/2000. Hiermee is fl. 180.000,- gemoeid. Het advies van het Sportplatform en een kleine meerderheid van de raadscommissie Sport en recreatie om 20% te compenseren, is niet door het College overgenomen. Liever wilde het College meer geld voor structurele maatregelen reserveren. Wanneer verenigingen op vrijwillige basis fuseren of vergaand samenwerken kunnen 50% van hun schulden bij de DRR worden kwijtgescholden. Hiervoor is fl. 400.000,- beschikbaar. Ten slotte is
fl. 95.000,- voor onvoorziene zaken gereserveerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie