Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Bekende Nederlanders' helpen Radio 538 op radiodag Enschede

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

BN'ers maken zich sterk voor Enschede
Telefooncentrale Radio 538 bemand door BN'ers

Hilversum, 22 mei 2000 - Sinds de bekendmaking van de gezamenlijke radiodag op dinsdag 23 mei aanstaande ten behoeve van de slachtoffers van de ramp in Enschede, hebben bekende Nederlanders massaal aangeboden hun medewerking te verlenen tijdens deze gedenkwaardige dag.

Van 7:00 tot 19:00 uur zullen meer dan 40 bekende Nederlanders de telefooncentrale van Radio 538 bemannen. Hierbij zullen zij luisteraars te woord staan die bereid zijn een bedrag te storten op giro 777 van het nationaal rampenfonds, in ruil voor het draaien van hun favoriete plaat.

BN'ers die hun medewerking verlenen aan deze unieke gezamenlijke actie zijn onder meer:
Abel, Volumia!, Albert Verlinde, The Sunclub, Nance, Annette Barlo, Sat-R-Day, Anita Doth, Close II You, T-Spoon, Deanté, Lichter Laaie, Centerfold, diverse sterren van de populaire soapseries Goede Tijden Slechte Tijden en Goudkust als Tanja Jess, Winston Post, Ferry Somogyi, Johnny de Mol, Lieke van Lexmond en Froukje de Both, evenals alle 538-jocks.

Meer dan 20 landelijke en regionale radiozenders en televisiezender TMF nemen deel aan de landelijke radiodag, waaronder Noordzee FM, Veronica FM, Radio 10 FM, Sky Radio, Radio 538, Radio 3 FM, Radio Rijnmond, Omroep Brabant, Radio Kontakt, Rebecca Radio, Alkmaar Lokaal, Radio Weststellingwerf Centraal, Hot Radio, Midstad FM, Hit Radio Westland, Ridderkerk FM, Twente FM en Radio Hilversum.

De stations verzorgen elk hun eigen uitzendingen, met verzoeken van eigen luisteraars. Aan het einde van de dag wordt op alle deelnemende zenders het totaal opgehaalde bedrag bekend gemaakt. Meer informatie is te vinden op www.omroep.nl/radio3/enschede. Alle deelnemende zenders verwijzen naar deze site.

Radio 538
Radio 538 maakt radio in de breedste zin van het woord voor iedereen die zich jong voelt. In de doelgroep 13 tot 19 jaar is Radio 538 met een marktaandeel van 31,4% marktleider. Ook in de doelgroep 20 tot 35 jaar scoort Radio 538 opvallend hoog; het station is in deze doelgroep het derde station. Het marktaandeel 10+ is op dit moment 7,3%. Radio 538 is in heel Nederland op de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland / Randstand en ver daarbuiten: 101.2 FM, Rotterdam / Den Haag / Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland / Den Helder: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is ook te vinden op www.radio538.nl.


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie