Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beleidsverslag 1999 Algemene Bijstandswet Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl


VOORSTEL

23-05-2000

Delfzijl stelt beleidsverslag 1999 Algemene bijstandswet vast

Het college van burgemeester en wethouders van Delfzijl stelt de raad voor het beleidsverslag 1999 Algemene bijstandswet vast te stellen.

In dit verslag is nader aangegeven hoe de gemeente uitvoering heeft gegeven aan het beleid wat voor 1999 was vastgesteld.

Uit het verslag blijkt dat het aantal aanvragen voor zowel de inkomensvervangende bijstand (- 69) als voor de bijzondere bijstand (
- 271) in het afgelopen jaar wederom is gedaald.
Ook het aantal inwoners wat een uitkering ingevolge een door Sociale Zaken uit te voeren regeling ontvangt, is in het afgelopen jaar beduidend afgenomen tot 1028 clienten op 31-12-99. Vorig jaar was dit aantal 1169.

Deze daling wordt voor éénderde veroorzaakt doordat mensen aan het werk gaan, éénderde verhuist naar een andere gemeente en éénderde is niet meer aangewezen op bijstand door veranderde levensomstandigheden. Als gevolg van de daling in het aantal uitkeringsgerechtigden wordt het mogelijk de formatie van Sociale Zaken, in de loop van het jaar 2000, met 5 plaatsen in te krimpen, zoals aan het begin van het jaar reeds door het college van burgemeester en wethouders is aangekondigd.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer J.Postema, telefoon 0596-639911 toestel 201.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie