Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor onderhoud monumentale gevel-elementen Den Haag

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Subsidie voor onderhoud monumentale gevel-elementen


Het College van b.en w. van Den Haag willen de regeling 'Kleine Monumentenzorg' gebruiken om de wijk Bezuidenhout op te knappen. Voor dit gebied komt in de periode 2000-2004 ruim 3 ton beschikbaar om monumentale elementen zoals sierlijke glas-in-loodramen, voordeuren en gevelornamenten te onderhouden en herstellen. Afhankelijk van de plek in de wijk en de monumentale elementen varieert de maximum-subsidie van fl. 2.500 tot 10.000.

In het kader van wijkverbetering/herstructurering geeft de gemeente Den Haag het onderhoud van particulier woningbezit een forse impuls. Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun bezit. Maar in wijken waar het onderhoud te wensen over laat, krijgen (verenigingen van) eigenaren hulp bij de financiering en uitvoering van het onderhoud. Een van de aanvullende financiele maatregelen is de regeling 'Kleine Monumentenzorg'. De regeling is al van toepassing in de wijken Laakkwartier-midden, Regentessekwartier en Valkenboschkwartier.

Huiseigenaren kunnen zich voor meer informatie wenden tot het Adviesbureau Woningonderhoud van Woningbeheer, Juliana van Stolberglaan 294, telefoon 070 - 304 5950.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie