Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitgeverij Aeneas: Voordelen systematisch duurzaam bouwen

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Uitgaven van uitgeverij Ãneas
Aansluitende milieuzorg in de praktijk

Voordelen van een systematische aanpak van duurzaam bouwen, van initiatief tot sloop

ISBN 90 75365 28 4

Veel bouwprojecten - waarbij duurzaamheid als een belangrijk kwaliteitsaspect wordt gezien - beginnen met ambitieuze doelstellingen en hoge verwachtingen. Gaandeweg blijkt vaak dat van de ambities niet zo veel overblijft. Redenen zijn onder meer de hogere kosten, gebrek aan kennis, bouwpartners die geen voeling hebben met het onderwerp en het ontbreken van instrumenten om de aandacht voor het milieu in het projectmanagement te integreren en duurzaamheid meetbaar te maken.

Dit boekje beschrijft de voordelen van een systematische aanpak van duurzaam bouwen. Het laat aan de hand van vier concrete bouwprojecten zien hoe het proces is verlopen en wat daaraan verbeterd zou kunnen worden om een nog betere duurzaamheid te realiseren. Daarnaast laat het zien van welke instrumenten in de verschillende fasen van de levenscyclus van bouwwerken zoal gebruik gemaakt kan worden.

De voordelen van deze systematische aanpak - die ook wel aansluitende milieuzorg wordt genoemd - zijn uiteraard voor het milieu en indirect dus ook voor onszelf. Maar ook voor alle procespartners. Door goede afspraken te maken en vast te leggen kent iedereen zijn taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden en wordt het hele proces van initiatief tot en met sloop gestroomlijnd. Door in elke fase van het proces passende instrumenten in te zetten is het milieurendement optimaal.

Aansluitende milieuzorg in de praktijk bestaat uit 50 pagina's en kost Â24,95

Aansluitende milieuzorg in de praktijk

BESTELFORMULIER

Inhoudsopgavereageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie