Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw logo gemeente Axel

Datum nieuwsfeit: 23-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

zeeuws vlaanderen

Huisstijl volop in ontwikkeling

NIEUW LOGO GEMEENTE AXEL

De gemeentelijke reorganisatie en verbouwing van het stadhuis gingen gepaard met de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl voor de gemeente Axel. Belangrijk onderdeel hiervan is het logo. Dit is een gestileerde A van Axel of het cijfer 4, in de primaire kleuren geel, rood en blauw, in combinatie met de tekst 'gemeente Axel' en de namen van de kernen. U zult dit logo steeds vaker tegenkomen als de gemeente Axel de afzender is, bijvoorbeeld op briefpapier, in folders en in advertenties.

Het cijfer 4 symboliseert de vier kernen waaruit de gemeente Axel bestaat: Axel, Koewacht, Overslag en Zuiddorpe. De primaire kleuren vinden hun oorsprong in het gemeentewapen en de gemeentevlag van Axel. Het gemeentelijke logo is via een prijsvraag onder de medewerk(st)ers van de gemeente Axel tot stand gekomen. Het winnende ontwerp is van de hand van Theo van Goethem.

Hart van Zeeuws-Vlaanderen

De toepassing van het gemeentelijke beeldmerk moet nog nader uitgewerkt worden. Er is inmiddels een zwart/wit-variant beschikbaar, maar de plaatsbepaling op de diverse dragers moet nog worden uitgewerkt. Voor de promotie van Axel in de toeristisch-recreatieve sector is een speciaal logo ontwikkeld: gemeente Axel, hart van Zeeuws-Vlaanderen. Deze slogan vindt u bijvoorbeeld terug in de nieuwe informatiemap van de gemeente Axel.

naar bovenkant pagina

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie