Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Straatspeeldag gemeente Den Haag

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


In mei weer straatspeeldag

De stichting Kinderen Voorrang houdt op woensdag 24 mei weer een nationale straatspeeldag. Op die dag kunnen scholen, speeltuinverenigingen en buurtgroepen in overleg met de gemeente een ochtend of middag een straat voor alle verkeer afsluiten zodat kinderen onbezorgd buiten kunnen spelen. Bovendien is de straatspeeldag een gelegenheid om de aandacht te vestigen op verkeerssituaties die voor kinderen onveilig zijn. Kinderen Voorrang zet zich in voor veilig en kindvriendelijk verkeer en wil de bewegingsvrijheid van kinderen in hun woonomgeving vergroten.

De scholen en buurtgroepen die aan de straatspeeldag deelnemen worden door Kinderen Voorrang ondersteund. Zo krijgen ze een actiepakket met een handleiding en tips voor activiteiten zoals verkeersspelletjes, slow motion fietsen, een wandelende zebra, autotikkertje, fietsband werpen, een oversteekactie, een optocht langs gevaarlijke plekken of het aanleggen van een kartonnen verkeersdrempel voor de school. Voorts zijn er in maart informatiebijeenkomsten voor groepen die voor het eerst aan de straatspeeldag meedoen, is campagnemateriaal beschikbaar zoals affiches, spandoeken en ballonnen en houdt de verkeersconsulent van Kinderen Voorrang telefonisch spreekuur.

De meeste groepen die deelnemen, maken van de straatspeeldag gebruik om buurtbewoners op te roepen rekening te houden met kinderen in het verkeer en de gemeente op de hoogte te brengen van de verkeersproblemen in de buurt. Dat kan bijvoorbeeld door een knelpuntenlijst aan te bieden of leden van het gemeentebestuur door de buurt rond te leiden. Vaak worden vertegenwoordigers van de gemeente uitgenodigd de straatspeeldag te openen. Wordt in de buurt al gewerkt aan meer veiligheid, dan kan de straatspeeldag ook worden gebruikt om de nieuwe maatregelen feestelijk in gebruik te nemen.

Juist omdat het gaat om een speelse, ongedwongen activiteit leidt de straatspeeldag vaak tot een verbetering van de contacten tussen de gemeente en de bewoners. Het uiteindelijke doel van de straatspeeldag is dat alle woonstraten zo veilig worden dat ouders hun kinderen met een gerust hart buiten kunnen laten spelen en kinderen veilig naar school kunnen gaan.

Aanmelden

Iedereen die zich zorgen maakt over de verkeersonveiligheid in de buurt en daar op een leuke manier iets aan wil doen, kan aan de straatspeeldag deelnemen. Samenwerking daarbij met de buren, de school of de wijkvereniging is aan te bevelen. Voor aanmeldingen of informatie kan men terecht bij Kinderen Voorrang, tel. 020-6826322.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie