Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veilig buitenspelen op Nationale Straatspeeldag

Datum nieuwsfeit: 24-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Veilig buitenspelen op Nationale Straatspeeldag

Op woensdag 24 mei 2000 is het weer Nationale Straatspeeldag. Ouders en kinderen sluiten dan in het hele land meer dan 2000 straten af voor verkeer, zodat de kinderen voor één keer veilig buiten kunnen spelen. De Nationale Straatspeeldag is een initiatief van Stichting Kinderen Voorrang. De gemeente steunt dit initiatief.

Kinderen Voorrang zet zich in voor veilig, kindvriendelijk verkeer en wil bewegingsvrijheid van kinderen in de woonomgeving vergroten. Elk jaar wordt er door zo'n 1.200 buurtgroepen, scholen en speeltuinverenigingen aan de Straatspeeldag deelgenomen. Ook in Ede wordt er in een aantal buurten jaarlijks feestelijke activiteiten op straat georganiseerd. In overleg met de gemeente worden dan één of meer straten in de buurt afgesloten voor alle verkeer. Zo kunnen kinderen één ochtend of middag op straat spelen, zonder dat ze bang zijn voor hard rijdende auto's.

Kindvriendelijk verkeer
De Nationale Straatspeeldag is tevens een actiedag voor veilig, kindvriendelijk verkeer. Een goede gelegenheid om verkeersproblemen aan te kaarten bij de gemeente en buurtbewoners op te roepen om rekening te houden met kinderen in het verkeer. Het uiteindelijke doel van de Nationale Straatspeeldag is dat alle straten binnen de bebouwde kom veilig worden voor kinderen, zodat zij elke dag buiten kunnen spelen en zelfstandig naar school kunnen gaan.

Doet u mee?
Als u, samen met uw buren, de school of wijkvereniging een straatspeeldag in uw eigen buurt wilt organiseren, kunt u zich aanmelden bij Kinderen Voorrang. U ontvangt dan een uitgebreid actiepakket met een duidelijke handleiding. Speciaal voor groepen die voor het eerst aan de Straatspeeldag deelnemen, organiseert Kinderen Voorrang in maart een aantal informatie-bijeenkomsten.

Aanmelden
U kunt zich telefonisch als deelnemer aanmelden bij het secretariaat van KINDEREN VOORRANG: (020) 682 63 22. Hier kunt u ook terecht als u eerst meer wilt weten over de Nationale Straatspeeldag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie